Annelerin eylemi devam ediyor!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP binası önündeki oturma eylemini sürdüren aile sayısı 165'inci günde, 6 yıl önce kaçırılan oğlu Volkan (20) için Erzurum'dan gelen Melik Aslan ile birlikte 86 oldu.

Annelerin eylemi devam ediyor!

Yılmaz BEKLEYEN

DİYARBAKIR-Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine katılım sürüyor. 6 yıl önce kaçırılan oğlu Volkan (20) için Erzurum'dan gelen Melik Aslan ile birlikte 86 oldu.

6 AİLE EVLADINA KAVUŞTU

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun ve Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu. Evlatlarına kavuşan 6 aile, diğer ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam etti. 86 ailenin evlat nöbeti, 165'inci günde de devam etti.

OĞLUNA ÇAĞRIDA BULUNDU

Erzurum'dan gelen Melik Aslan, 2014 yılında İstanbul'da ağabeyinin yanında çalışırken kaçırılan oğlu Volkan için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemine katıldı. Volkan'ın bulunması için çok uğraştığını anlatan, oğluna teslim olması için çağrıda da bulunan Aslan, "Benim oğlumu çaldılar, götürdüler, sattılar. Bizi perişan ettiler. Para karşılığı satıyorlar. HDP aracılığı ile gitti. Çocuklarım orada HDP'ye gitti. Bir cevap alamadılar. Ağabeyi İstanbul'da çalışıyordu. Birkaç gün çalıştıktan sonra kayboldu ortalıktan. Viranşehir'e, Şanlıurfa'ya gittim, mitinglere gittim aradım bulamadım bir iz. Hatta iki kişi gitmişlerdi. Birisi kaçtı geldi. O şimdi evlendi çocuğu var. 6 yıldır oğlumu arıyoruz. Biz perişanız. Biz Volkan'ı istiyoruz. Gel oğlum. Bu işin sonu yok. Bu terör oyunundan vazgeçin. Bunun bize faydası yok. Biz devletimizin yanındayız. Devlet neredeyse biz oradayız. Bunların oyununa gelmeyeceğiz. Oğlum gelene kadar da gitmeyeceğim. Birkaç sefer aradı. 2-3 senedir aramıyor. Nerede olduğunu söylemedi. Biz kaçsak bizi vururlar diyordu. Kaçmak istiyordu. Sonuna kadar da bekleyeceğim. Bir insanın devleti olmasa namusu da olmaz şerefi de olmaz. Durma gel. Türkiye'nin dostu Türkiye'dir. Bak Suriye paramparça olmuş. Durma gel" dedi.

AİLELERİN ÇIĞLIKLARI

Soğuk havaya rağmen bekleyişini sürdüren annelerden Hatice Levent, kızı Fadime için katıldığı oturma eylemini kararlıkla sürdürdüğünü söyledi.

"Yavrularımızın suçu ne? Çocuklarımızın elleri kalem tutuyordu. Yavrularımız için buradayız, onları almadan buradan gitmeyiz." diyen Levent, evlatlarını çok özlediklerini aktardı.

Levent, eyleme katılan aile sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek, "Bize bu eziyeti niye çektiriyorlar? Tek isteğimiz yavrularımız. Bazı çocuklar gelmeye başladı. İnşallah bizim yavrularımız da gelir, biz de mutlu oluruz. Mutlu günleri bekliyoruz." dedi.

OĞLUM GEL TESLİM OL

Sekine Kartal da Kürtçe yaptığı açıklamada, oğlu için oturma eylemine katıldığını belirtip, "HDP oğlumu götürdü. Çocuğumuzu onlardan istiyoruz." ifadelerini kullandı.

6 yıldır çocuğundan haber alamadığını dile getiren Kartal, huzurlarının kalmadığını aktardı.

Oğlu için mücadele verdiğini anlatan Kartal, şöyle konuştu:

"Annelerin ve evlatların ellerini birbirinden ayırıyorlar. Allah hakkımızı onlara bırakmasın. Büyük sıkıntılarla büyüttüğüm oğlumu aldılar. Oğlum gel, devletine teslim ol, evine kavuş. Allah bu devleti daim kılsın."

Baba Ekrem Gökkuş ise oğlunun 5 yıl önce 12 yaşındayken kaçırıldığını vurgulayarak şunları söyled:

"Çocuğumu HDP'den istiyorum. Bütün evlatları HDP götürmüş. Çocukların yeri mağaralar değil anne ve babalarının yanıdır. Burada hepimizin derdi bir. Hepimiz evlatlarımız için buraya geldik. 50 sene de olsa burada kalacağız. Çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz