Arsa işgaline son

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde belediyenin arsa işgaline karşı işlem yapmaması esnafları mağdur ediyor. Bu esnaflardan Salih Erkan,bir benzin istasyonunun kendisine ait arsayı işgal ettiğine dikkat çekerek, hukuki mücadeleyi kazanmalarına rağmen belediyenin gereğini yapmadığını söyledi.

Arsa işgaline son

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi’nde belediyenin arsa işgalleri konusunda gerekli önlemleri almaması vatandaşların yanı sıra esnafları da mağdur ediyor.

Şanlıurfa yolu üzerindeki Diclekent girişinde işyeri bulunan Salih Erkan isimli esnaf, bir benzin istasyonunun kendilerinden izin almadan kendi işyerlerine ait arsayı işgal ettiğine dikkat çekerek, bu durum karşısında verdikleri hukuki mücadeleyi kazanmalarına rağmen Kayapınar Belediyesi’nin bu mağduriyeti gidermediğini söyledi.

İşgalin son bulması için dilekçe verdikleri belediyeden, Başkan Yardımcısı Ayşe Filiz’in imzasıyla verilen cevapta ’20 gün içinde imare uygun gale getirilerek boşaltılacak’ denilmesine rağmen arada aylar geçtiği halde hiçbir işlem yapılmadığını anlatan Erkan, belediyenin benzin istasyonunun ihlaline göz yuman tutumunu sürdürmesi halinde konuyu tekrar yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

‘BELEDİYE GÖZ YUMUYOR’

Erkan,”Benzin istasyonu sahibi bizden izin almadan tamamen keyfi bir şekilde bunu yaptı. Diğer esnaflar da mağdur. Benzin istasyonunun bizim hakkımızı gasp ederek projeye aykırı şekilde yaptığı araç yıkama salonunun duvarı işyerlerimizin görüş açısını kapattığı için dükkanlarımızı ne işletebiliyoruz, ne de kiraya verebiliyoruz. Hukuki mücadeleden biz haklı çıktık. Belediyeye mağduriyetin ve işgalin son bulması için başvuru yaptık. 12 Mart 2012’de tarafımıza ulaşan belediye yazısında benzin istasyonu sahibinin uyarıldığı, 20 günlük süre verildiği ve bu süre zarfında işgal sona erdirilmediği takdirde yasal işlem yapılacağı ifade ediliyor. Ancak arada geçen sürede hiçbir şey yapılmadı. Eğer belediye bu tutumunu devam ettirirse bu defa belediyeyi de imara aykırı iş yapmaktan mahkemeye vereceğiz.” dedi.

‘HAKLISINIZ ANCAK…’

Bu arada Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Filiz’in esnafa gönderdiği cevap yazısı da bölgedeki esnafların mağduriyetini doğruluyor. Belediyenin arsa işgalini doğruladığı ancak bunu ortadan kaldırmak için gereğini yapmadığı Filiz imzalı yazıda,”Söz konusu akaryakıt istasyonu araç yıkama yeri olan bölüme sundurma yapıldığından sundurma dinçler apartmanı altında bulunan dükkanlarınızın cephesini tamamen kapattığını,dükkanlarınızı kiraya veremediğinizden mülk sahibi olarak maddi açıdan sizlere ciddi şekilde zarar vermekte olup mağduriyetinizin giderilmesini talep etmektesiniz. Konunun yapılan incelemesi neticesinde ;söz konusu akaryakıt istasyonuna ilişkin araç yıkama yerinin ruhsat ve eklerine hale getirmesi için 20 gün süre verilmiş olup, imara uygun hale getirmediği takdirde hakkında yasal işlem yapılacaktır.” deniliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz