Asılsız haberin yayımlanması

Haberin yayımlandığı gazete ve internet sitesi hakkında işlem başlatılacağı bildirildi.

Asılsız haberin yayımlanması

Terör örgütü PKK'yı müzahir bazı gazete ve internet haber portallarında yayımlanan "2 yaşındaki çocuğa örgüt üyeliğinden soruşturma" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirlendi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 3 Mart'ta aralarında suça sürüklenen çocukların da bulunduğu 33 kişinin güvenlik güçlerine teslim olmasının ardından, terör örgütü PKK'yı müzahir bazı gazete ve internet haber sitelerinde yer alan "2 yaşındaki çocuğa örgüt üyeliğinden soruşturma" başlıklı haberin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu çocuğun bakıma muhtaç olduğu gerekçesiyle tutuklu annesine teslim edildiği öğrenildi. Ayrıca, haberin yayımlandığı gazete ve internet sitesi hakkında işlem başlatılacağı bildirildi.

Gazetede yer alan haberde, "Sur'da kuşatma altındaki mahallelerde evlerinde mahsur kalan ancak 3 Mart günü evden çıkabilen en küçüğü 2, en büyüğü 12 yaşında olan 8 çocuk hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'örgüt üyesi olmak' talimatıyla soruşturma kararı verildi. 2 yaşındaki B.T. ise şu anda annesi Remziye Tosun ile birlikte Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuluyor." ifadelerine yer verilmişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında şüphelilerden ceza ehliyeti olmayan 7 çocuk, çocuk yetiştirme yurduna gönderilmiş, 12 şüpheli "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanırken, 13'ü serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AJANSLAR