Ayetleri değiştirdiği iddia edilen kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden Kur’an-ı Kerim ayetlerini değiştirdiği iddia edilen kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ayetleri değiştirdiği iddia edilen kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Siverek Adliyesine giderek savcılığa suç duyurusunda bulunan Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası ve Bem Bir-Sen Siverek Temsilci Vekili Şeyhmus Özağaç, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden Kur’an-ı Kerim’in bazı ayetlerini değiştirdiğini iddia ederek, ilçedeki bazı aileleri bunun üzerinden eleştirdiğini söyledi.

SUÇ DUYURUSU

Adliye çıkışı gazetecilere açıklama yapan Bem Bir-Sen Siverek Temsilci Vekili Şeyhmus Özağaç şunları kaydetti: “Bir kaç gün önce Facebook isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden Siverek’te ki bazı aileler eleştirilerek, bu Kur'an-ı Kerim ayetleri formatında yapıldı. Kur'an-ı Kerim ayetlerini alaya alma gibi bir durum söz konusuydu. Siverek Bem Bir-Sen olarak yapılana duyarsız kalamadık. Yüzde 99’u Müslüman olan toplumumuzda, gerçekten Müslüman insanları rencide ediyor. Bizde bu şahsın gerekli cezayı alması için suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Özağaç, düşünce yada fikir özgürlüğü adı altında hiç kimsenin inancının alay konusu edilemeyeceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz