Bayramlar toplumsal barışın kazanımıdır!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Kurban Bayramı mesajında, toplumsal barışa dikkat çekerken, Diyarbakır'da bayramın huzur ve güven içerisinde geçmesi yönünde her türlü tedbirin alındığını bildirdi.

Bayramlar toplumsal barışın kazanımıdır!

İl Valisi Hüseyin Aksoy, "Ülkemiz ve Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, milli ve manevi duyguların çağladığı, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı Kurban bayramını hep birlikte karşılamanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kurban bayramı'yla ilgili yazılı mesaj yayımlayan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, toplumsal barışa vurgu yaptı. Aksoy mesajında şu ifadelere yer verdi;

KUTSAL DEĞERLERİN YENİDEN YEŞERTİLMESİ

Bayramlar her türlü toplumsal ve kutsal değerin yeniden yeşertilmesi ve hayata geçirilmesi açısından büyük önem taşıyan müstesna günlerdir. Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu kutsal günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için bir vesiledir bayramlarımız.

Unutulmamalıdır ki bizler çok önemli bir coğrafyada yaşayan ve geçmişinden gururla bahsedilen köklü bir medeniyet anlayışına sahip bir milletiz. Bu itibarla geçmişimizin bu büyük potansiyelini yarınlara taşıma adına önemli misyonu bir araya getiren bayramların huzur ve coşku içerisinde geçmesi yegâne temennimizdir.

Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, toplumsal barışın, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı günlerdir. Bayram günlerinin sevincini akrabalarımızla, dostlarımızla, engelli, muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımızla, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte yaşamak, milletimizle buluşma, kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini oluşturacaktır.

BAYRAMIN HUZUR İÇERİSİNDE GEÇMESİ

Bu inançla; vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur içinde geçirebilmeleri adına tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca gerekli her türlü tedbirin alındığını ifade etmek isterim.

Bayram tatilinin huzurlu bir şekilde yaşanması için görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimize, sağlık personelimize, zabıta, itfaiye ve diğer tüm çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının tüm İslam âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasını temenni eder, tüm Diyarbakırlıların Kurban Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını temenni ederim."

HALK TÖRENE DAVET EDİLDİ

Öte yandan, İl Valisi Aksoy, Kurban bayramı'nın ilk günü, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde saat 11.30'da düzenlenmesi planlanan bayramlaşma törenine davet etti.

Davetle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi; "Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde 12 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 11.30’da Diyarbakırlılarla buluşacak olan Vali Aksoy bütün vatandaşlarımızı bayramlaşma törenine davet etti."

Kaynak: Diyarbakır Söz