Berfin'in çığlığı duyuldu

Kas hastası olan 5 yaşındaki Berfin Taş'ın elektrik kesintileri yüzünden hayata jeneratörle tutunduğu dramını içeren haberimiz yankı bulurken, DEDAŞ köyde elektrik kesintisinin yaşanmaması için devreye girdi.

Berfin'in çığlığı duyuldu

DİYARBAKIR-Merkeze bağlı Küpbaşı Köyü'nde kas hastası olan 5 yaşındaki Berfin Taş'ın, solunum destek cihazına bağlı olarak verdiği yaşam mücadelesini haber yapan ve "Jeneratörle hayata bağlı" dramını okurlarına duyuran Diyarbakır Söz'ün haberi yankı buldu. DEDAŞ köyde elektrik kesintisinin yaşanmaması için devreye girdi. DEDAŞ yöneticileri köye giderek, Berfin'in ailesi görüşüp, elektrik kesintisi yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

HAYATI JENERATÖRE BAĞLI

Diyarbakır'da merkeze 25 kilometre mesafedeki Küpbaşı Köyü'nde inşaatlarda çalışan 3 çocuk sahibi Abdulhalim Taş ile ev kadını Cahide Taş'ın kas hastası olan kızları Berfin, 1 yıldır solunum destek cihazına bağlı olarak yaşıyor. İş bulduğu dönemlerde inşaatlarda çalıştığını söyleyen 28 yaşındaki Abdulhalim Taş, kentte sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle kızının ölüm kalım mücadelesi verdiğini belirtti. Elektrik kesintileri nedeniyle alınan 2 jeneratörle hayata tutunan Berfin Taş'ın dramına ilişkin haberimiz üzerine DEDAŞ harekete geçti.

DEDAŞ DEVREYE GİRDİ

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, ekiplere hasta çocuğun yaşadığı Küpbaşı Köyü'nde elektriklerin kesilmemesini sağlamaları için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine, elektrik hatları acil olarak gözden geçirildi, kesintilere yol açabilecek tüm olumsuzluklar önemli ölçüde giderildi. Ayrıca, mezraya enerji taşıyan hattan beslenen diğer köylerde yaşayanlar da Dicle EDAŞ ekipleri tarafından muhtarlar aracılığı ile uyarıldı. Bu köylerde yaşayanlardan, elektriklerin kesilmesine neden olabilecek şekilde hatlara aşırı yüklenmemeleri istendi.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Dicle EDAŞ Sistem İşletme Yöneticisi Nazan Andiç, Şehir Şebeke Yöneticisi Aydın Böçgün ve Kırsal Şebeke Yöneticisi Şemsettin İzgi, Berfin Taş ve ailesini ziyaret etti. Dede Aziz Taş ile görüştü. Yöneticiler alınan tedbirleri aileye anlattı. Nazan Andiç, köyde hasta bir çocuk olduğundan haberdar olduklarını ve bu nedenle köyde elektriklerin kesilmemesi için azami özen gösterdiklerini belirtti. Andiç, "Köyü besleyen hattan 3 köye daha elektrik verilmektedir. Yaşanması muhtemel arıza ya da genel bir kesinti dışında mezranın elektriklerinin kesilmemesi için her türlü tedbiri aldık. Burada hasta bir çocuk bulunduğunu biliyoruz ve bu nedenle ekiplerimiz buraya ayrı bir hassasiyet, ayrı bir özen gösteriyorlar" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz