Camilerimiz ilim yuvası olmalıdır

Aksoy, “Camilerimiz toplum tarafından benimsenmesi, ibadethanelerin imrenilmesi için hepimize görev ve sorumluluklar düşüyor” dedi.

Camilerimiz ilim yuvası olmalıdır

M. Şerif DOĞRU/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni Diyarbakır'da bir dizi etkinlik.ler organize ediliyor.

Merkez Kayapınar ilçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy,  İl Müftüsü Burhan İşliyen, daire müdürleri ile Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

CAMİLERİMİZ VE DİN ADAMLARI

Açış konuşmasını İl Müftüsü Burhan İşliyen yaptı. İşliyen, bu sene cami ve kitap cami ve bilgi, cami ve ilim başlıkları altında Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladıklarını söyledi. İşliyen, “Allah’a davet eden ve salih amel işleyen ben Müslümanlardanım diyenlerden daha güzel sözlü kim vardır sözünün anlaşılması için bu etkinlikler düzenleniyor. Hz. Muhammed (SAV) müezzinler kıyamet günü boyları en uzun olanlardır ifadesi, bu vazifeyi yerine getiren insanımızın manevi karşılığını anlatması bakımından çok dikkat çekicidir. Biz Hz. Muhammed’in (SAV) bize miras olarak, emanet olarak bıraktığı vazifeyi yerine getirmenin bilinci ile ve gayreti ile bunu yapmamız gerektiğine inanan ve bu bilincimizi sürekli pekiştirmeye, diri tutmaya çalışan insanlar olma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

SORUMLULUK ÜSTLENİLMELİ

İşleyenden sonra konuşan İl Valisi Hüseyin Aksoy, camilerin önemli mekanlar olduğunu, din görevlilerinin de bu amaçla görevlerini sürdürdüklerini söyledi. Vali Aksoy, “Camilerimizin toplum tarafından benimsenmesi ve buraların ilmin yuvası haline gelmesi için hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.

Camiler dinimiz için önemli mekânlardır. Din görevlilerimiz de birer kamu görevlimizdir. Camilerimizin toplum tarafından benimsenmesi, ibadethanelerin imrenilmesi için hepimize görev ve sorumluluklar düşüyor. Benim din görevlilerimizden istirhamım, camilerimizin temizliği hususunda büyük bir hassasiyet göstermeleri, camilerimizin çevresinin yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması konusunda faaliyette bulunulması. Bu konularda yapılan çalışmalar var, ancak bunları daha da geliştirmek ve daha da iyi bir noktaya taşımak için gayret göstermemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Camilerimizin etrafını çiçeklendirmeliyiz. Oradan geçen insanlar, camiimize baktığında imrenmeli, buraları daha cazip bir noktaya getirmek için çalışmalıyız. İsteyen her camiimize, fidanlık müdürlüğümüzden, fidan temini, ağaç temini sağlarız. Bu konuda yapılan çalışmalara katkı sunarak, önümüzdeki dönemde camilerimizi daha güzel ve daha yeşil alanlar haline getirdiğimizde daha iyi bir konuma taşımız olacağız.” dedi.

KONFERANS SONRASI PLAKET

Konuşmaların ardından, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu tarafından katılımcılara ‘cami ve kitap’ konulu konferansı verildi. Konferansın ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Prof. Dr. Hacımüftüoğlu’na davetlerine icabet etmesi münasebeti ile plaket takdim etti.

Programın sonunda Sur İlçe Müftülüğü görevlilerine, ilçede çıkan olayların ardından göç eden ailelere destek vermeleri nedeni ile plaket verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz