Dava artık vatandır

Diyarbakır'daki STK ve Ak Parti İl Başkanlığı, İstanbul'daki saldırıya tepki gösterip kınarken, "Dava artık vatandır, namustur" dediler.

Dava artık vatandır

6'sı polis 5'i sivil toplam 11 kişinin şehit edildiği, 36'a yakın kişinin de yanralandığı İstanbul'daki bombalı saldırı olayı, Diyarbakır'da tepkiyle karşılandı. STK temsilcileri ve Ak Parti İl Başkanlığı olayı kınarken, davanın artık namus ve vatan meselesi olduğunu söyledi.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Çözüm-Der Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin, yaptığı açıklama ile İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi. Ezgin, şöyle dedi: “İstanbul’daki terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Rabbim zalimleri kahrı perişan etsin, onlara fırsat vermesin. Yaralılara acil şifalar. Failin kimliğinin açıklanmasını beklemeden, kamplaşma ve kutuplaşma olmadan, mağdurun kimliğine, failin orijinine bakmadan lanet olsun demeli.

VATAN VE NAMUS MESELESİ

Terör karşıtlığı ve tanımı üzerinde uzlaşıp, anlaşamıyorsak, terör kimden gelmiş diye tasnif edip kınama beyana ortaya koyuyorsak vay halimize. Terörün dini, dili ve rengi olmaz, hepsine lanet ve hepsine hiddet. Ülke, taşeron örgütler eliyle uluslararası bir saldırı ve kuşatma altında, vekâlet ve cehalet savaşlarıyla ülkeye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bu ülke birlik, beraberlik ve kardeşlik ile kola kola girerek, Türküyle, Kürdüyle bu güzelim ülkeyi kaos ve kargaşaya teslim etmeyecektir. Oyunları ve tuzakları bozacaktır. Bütün etnik, mezhepsel ve ideolojik farklılıkları bir tarafa bırakmalıyız. Dava artık Türkiye'dir, yani vatandır, yani namustur.”

TERÖR İNSANLIK DÜŞMANIDIR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı Aydın Altaç, terör saldırısına tepki gösterdi. Altaç, Mübarek Ramazan Ayında yapılan bu menfur saldırı insanlık dışı, bir saldırıdır.”Böyle haince saldırılardan medet umanlar bilmelidirler ki milletimiz birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edecektir. “Teröre bin defa lanet ediyoruz. Her kim, terörden medet umuyorsa, şunu iyi bilmelidir ki hedeflerine asla ulaşamayacaklar. Terör saldırı hiçbir şekilde Bin yıldır İç içe yaşayan Kürt,Türk,Laz ve Çerkezin kardeşliğini, birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Milletimizin bundan önce olduğu gibi bundan sonrada terör saldırıları karşısında dik duruşundan taviz vermeden sabır, metanet ve kararlılıkla bu kara günleri aşarak yoluna devam edeceğine inancımız tamdır. Vatandaşlarımız yaşanan bu olaylar karşısında metanetini korumalı ve sağduyulu olmalıdır. Ülkemizi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmektir” Terörün son bulduğu, kardeşlik; huzur ve güven ortamının egemen olduğu, daha güçlü bir Türkiye ve dünya umut ediyoruz. Bir kez daha terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılar acil şifalar diliyorum.dedi.

TERÖRE KARŞI EĞİLMEYECEĞİZ

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar terör saldırısına tepki gösterdi.  Akar, "Böyle haince saldırılardan medet umanlar bilmelidirler ki milletimiz birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edecektir. Bu terör olayları milletimizi yıldırmayacak, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir. Milletimiz bu hunharca saldırıyı yapanlara asla prim vermeyecektir. Vatandaşlarımız yaşanan bu olaylar karşısında metanetini korumalı ve sağduyulu olmalıdır. Millet olarak hiç moralimizi bozmadan birlik ve beraberlik içinde el ele vererek yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Türk, Kürt, Laz ve Çerkez vatandaşlarımız kan ve silahla beslenen bu mihrakları tasfiye edecektir. Terörün amacı, demokratik sivil siyaseti engellemek ve kaos ortamı yaratmaktır. Bunu başaramayacaklar. Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı bizi korkutamaz. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce adaletine hesap vereceklerdir. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör hiçbir sonuç alamayacaktır. Bizim yapmamız gereken Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü ve Türk'ü ile birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir. Bu mübarek Ramazan günü saldırıyı yapanlar da destekleyenler de insanlıktan nasibini almamıştır. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz