Diyarbakır haber! Diyarbakır ölüm istatistikleri açıklandı

Haberturk'ün haberine göre; Diyarbakır 2016 ölüm istatistikleri oluşturuldu

Diyarbakır haber! Diyarbakır ölüm istatistikleri açıklandı

Haberturk'ün haberine göre; Diyarbakır 2016 ölüm istatistikleri oluşturuldu

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl 4 bin 180 kişi hayatını kaybetti. Ölüm nedenlerinin başını ise ölümlerin yüzde 41'ini oluşturan dolaşım sistemi hastalıkları çekti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, Diyarbakır'da 2014 yılında 4 bin 240 olan ölüm sayısı, 2015 yılında yüzde 1 azalarak 4 bin 180'e geriledi. Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da ölüm nedenlerinin başını dolaşım sistemi hastalıkları çekti. Türkiye'de ölümlerin yüzde 40,3'ü, Diyarbakır'da da yüzde 41'i dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.

Diyarbakır'da yaşanan ölümlerde, bir önceki yıla göre endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar yüzde 19, dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler yüzde 3 ve diğer branşlardaki hastalıklar yüzde 8 oranında azaldı. Dolaşım sistemi yüzde 2, halk arasında kanser olarak bilinen iyi huylu ve kötü huylu tümör hastalıklar yüzde 2, sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları yüzde 3 oranında artış gösterdi. Solunum sistemi hastalıklarının ise oranı değişmedi.

Diyarbakır'da yaşanan ölümlerin hastalıklara göre dağılımında, yüzde 41 ile dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada, iyi ve kötü huylu tümörler yüzde 20 ile ikinci sırada, solunum sistemi hastalıkları ise yüzde 9 ile üçüncü sırada yer aldı. Yaşanan diğer ölümlerde ise endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar yüzde 4, sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları yüzde 3, dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler yüzde 3, diğer hastalıklarda yüzde 19 oranında artış gerçekleşti.

Kaynak: Diyarbakır Söz