Diyarbakır'da Mezopotamya Mücevherleri!

Diyarbakır yöresine özgü takı ve mücevherler, kentte düzenlenen defileyle beğeniye sunuldu.

Diyarbakır'da Mezopotamya  Mücevherleri!

Diyarbakır'da önceki gün açılan Mezopotamya Mücevher Fuarı kapsamında düzenlenen defilede, mankenler Kürtçe şarkılar eşliğinde Diyarbakırlı kuyumcuların tasarladığı takılarla podyuma çıktı.

Diyarbakır'da iki gün önce açılan ve 28 Nisan'a kadar açık kalacak olan Mezopotamya Mücevher Fuarı'nda, ünlü mankenlerin katılımıyla bir otelde defile düzenlendi. Defileye, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fırat Anlı, fuarın organizatörleri arasında yer alan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, fuar birleşenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KÜRTÇE MÜZİK EŞLİĞİNDE

Düzenlenen defilede, aralarında Ece Gürsel, Tuba Altıntop ve Tatyana Tıskeviç'in de bulunduğu mankenler Diyarbakırlı kuyumcuların tasarladığı altın takılar ile Kürtçe müzik eşliğinde podyuma çıktı.

Defile ile ilgili bilgi veren Diyarbakır Kuyumlcular ve Saraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, defilede sergilenen altınların Diyarbakır'a ait ürünler olduğunu ifade ederek, bu etkiliğin Diyarbakır için tarihi bir an olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ise Diyarbakır'da böyle bir defile yapılmasından dolayı çok memnun olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler