Diyarbakırlı Şehide Ağıt!

Nusaybin şehidinin acı haberi Diyarbakır'ı sarstı. Şehi İyikul, Diyarbakır'da son yolculuğuna Kürtçe yakılan ağıtlarla uğurlandı.

Diyarbakırlı Şehide Ağıt!

Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı grupları etkisiz hale getirmek, kazdıkları hendekleri kapatmak ve barikatları ortadan kaldırmak amacıyla sürdürülen operasyon sırasında dün şehit düşen Uzman Çavuş Süleyman İyikul, memleketi Diyarbakır'da gözyaşları ve Türkçe-Kürtçe ağıtlar arasında toprağa verildi.

Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon sırasında dün şehit düşen Diyarbakırlı uzman çavuş Süleyman İyikul için merkez Kayapınar ilçesi Cebeli Nur Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri yetkililer ve şehit yakınlarının katıldığı törende, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakıldı. Kılınan namazdan sonra şehidin cenazesi cenaze aracına konulurken, anne Nuriye İyikul uzun süre cenazenin peşinden yürüyerek ağıt yaktı ve beddua etti.

Şehit uzman çavuş Süleyman İyikul'un cenazesi cemideki törenden sonra defin edilmek üzere Kara Şehitliğine götürülürken, baba Mehmet İyukul Vali Hüseyin Aksoy'un makam aracı ile şehitliğe gitti.

BAĞLAR NÜUFSUNA KAYITLI

PKK mensuplarının saldırılar gerçekleştirdiği Diyarbakır'ın Bağlar ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen İyikul'un, görevi sebebiyle Tokat'ta ikamet ettiği, Nusaybin'e teröristlerin yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi, açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması için başlatılan müşterek operasyon kapsamında geçici görevle geldiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz