Doğduğu Sur’da Şehit düştü

Diyarbakırlı Uzman Çavuş Ayyıldız, doğduğu Sur'da şehit düştü. Ailesi Bursa'da yaşayan Ayyıldız, vaziyeti üzerine Diyarbakır'da toprağa verildi.

Doğduğu Sur’da Şehit düştü

DİYARBAKIR-Merkez Sur İlçesi'nde PKK terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş ile Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız için Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Diyarbakırlı olan şehit Ayyıldız, törenin ardından ailesinin isteği ve kendisinin de vaziyeti üzerine Diyarbakır'ın Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Şehitler Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş ile Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız için Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene Vali Sayın Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, şehitlerin aileleri ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehitlerin cenazelerinin katafalka koyulmasıyla başlarken, saygın duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. 7'nci Kolordu Komutanlığı’ndan Üsteğmen Burak Tunç Bilek, yaptığı konuşmada son dönemde bölücü terör örgütünün, ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi.

İNANÇ VE KARARLILIKLA

Bilek, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla, görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin değerli aileleri, bizler de sizler gibi, en yakınını kaybetmiş olmanın acısını yaşıyoruz. Şehitlerimiz, sizin olduğu kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bizim de aile üyemizdir" dedi.

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen'in okuduğu duanın ardından şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş'in cenazesi toprağa verilmek üzere Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne gönderildi.

AYYILDIZ DİYARBAKIR'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Törenin ardından şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız'ın cenazesi, ailesinin isteği üzerine kendilerine teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla alınan şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız'ın cenazesi, sadece aile fertleri ve yakınlarının katıldığı sade bir törenle Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreninde, yakınları gözyaşları arasında şehit Nazmi Ayyıldız'ın cenazesini toprağa verdi.

CANIM ANAM NOTU GERİDE KALDI

Öte yandan şehit Ayyıldız'ın bir süre önce böbreklerinden ameliyat olan babasını ziyaret için Bursa'ya geldiği ve yakınlarıyla helalleştiği ifade edildi. Şehit Uzman Çavuş'tan geriye ise, mermilerle yazılmış, "Canım Anam" notu ve ak güvercin ile de çektirdği fotoğrafları anı olarak kaldı.

ŞEHİDE KÜRTÇE AĞITLAR

Buarada, Ağçelik'in cenazesi helallik için Malatya'daki evine getirildi. Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Bostanbaşı Mahallesine şehidin cenazesi getirilirken yakınları sinir krizleri geçirdi. Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen’in okuduğu dualar sırasında, şehidin annesi Aynur Ağçelik, eşi Özlem Ağçelik ve kardeşi Nasuhi Ağçelik fenalık geçirdi. Çok sayıda yakınının helallik için geldiği sırada kalabalıktan Kürtçe ağıtlar yakılırken, bir taftan da tekbir getirildi.  Şehidin cenazesi Malatya şehir mezarlığındaki şehitlikte toprağa verilmek üzere götürüldüğü sırada, eşi Özlem Ağçelik'in cenaze aranının arkasından, "Sevgilim, hayatım, herşeyim. Oraya geleceğim beni bekle olur mu?’’ demesi yürekleri dağladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz