Engellilere medikal destek

Universal Diyarbakır Hastanesi, Uluslararası Engelliler Derneği'nin başlattığı 'Plastikleri Topla Gel, Kalmasın Artık Engel' projesi kapsamında topladığı plastiklerle engellilere destek oldu.

Engellilere medikal destek

SANDALYELER ENGELLİLERE BAĞIŞLANDI

Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi'nin başlattığı kampanyaya kamu kurum ve kuruluşlarından sonra özel kuruluşlar da destek vermeye başladı. Universal Diyarbakır Hastanesi, kampanyaya ilk etapta hastane personelinin de desteğiyle toplanan plastik atıklarla katkıda bulundu. Hastanede belirli noktalara yerleştirilen plastik atık toplama kutularında toplanan plastik atıklar ile alınan 2 tekerlekli sandalye Uluslararası Engelliler Derneği'ne bağışlandı. Sandalyeler, ihtiyacı olan engellilere

törenle teslim edildi. Universal Diyarbakır Hastanesi'nde gerçekleşen törene Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Erdal Satılış, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Güngör Ateş, Direktör Tuncer Toklu ile tüm hastane personeli katıldı.

"ENGELLİLERİ SEVİNDİRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR"

Törende bir konuşma yapan Universal Diyarbakır Hastanesi Kalite ve İyileştirme Uzmanı Eda Koyun; hastane olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde, Uluslararası Engelliler Derneği'nin başlattığı kampanyaya destek verdiklerini söyledi. Koyun, "Kampanya ile ilgili olarak başta personellerimiz olmak üzere, hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirdik. Hastanenin belirli yerlerine bıraktığımız plastik kutularına atılan plastiklerle 2 engelli vatandaşımızın yüzünü güldürdük. Aslında çok basit bir işlev ile çok önemli bir konuya imza attığımız için mutluyuz. Tabi ki bu kampanyaya desteklerimiz ilerleyen zamanlarda da sürecektir. Engellileri sevindirmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz