Ergani'de İmamlara 'Erken yaşta evlilik' anlatıldı

Erken yaşta evliliklerin önünü almak için harekete geçen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır'ın Ergani temsilciliği Kadın Meclisi üyeleri, 'Ben çocuğum, okula gitmeyi ve büyümeyi istiyorum' projesi çerçevesinde merkez ve köylerde görev yapan 150 imama seminer verdi.

Ergani'de İmamlara 'Erken yaşta evlilik' anlatıldı

Ergani İlçe Müftülüğü konferans salonunda verilen seminerde, Belediye Eşbaşkanı Ramazan Kartalmış, Müftü Vekili Ahmet Uluç, Eğitim-Sen üyeleri psikolojik danışman Necati Azgan ile Mahir Can Öztürk, köy ve mahalle imamlarına erken yaşta evlilik konusunda eğitim verdi. Çocuk yaşta evliliklere karşı toplumsal olarak mücadele edilmesi gerektiğini belirten Kartalmış, toplumda manevi etkileri olan din görevlilerine bu anlamda büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Eğitim Sen üyesi Mahir Can Öztürk, küçük yaşta evliliklerin hukuki boyutlarını, Necati Azgan ise, çocuk yaşta evliliklerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini imamlara anlattı. Seminer, İl Müftülüğü'nce hazırlanan çocuk yaşta evliliklerle ilgili slayt gösterimi ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz