Hani'de pusu!

Hani'de askeri konvoya pusu kuruldu üç asker yaralandı. Silvan'da sıcak temas sağlandı, Diyarbakır şehir merkezinde polis kulübesine bomba atıldı, iki kişi yaralandı.

Hani'de pusu!

Diyarbakır dün de gergin ve olayları saatler geçirdi. Hani'de Askeri konvoya kurulan pusuda üç asker yaralanırken, Silvan ilçe merkezindeki sıcak temas sonrası örgüt üyeleri kaçtı. Merkez Bağlar ilçesinde ise polis kulübesine atılan el yapımı bomba biri kadın iki kişinin yaralanmasına neden oldu.

HANİ'DE PUSU KURULDU

Hani İlçesi'ne bağlı Seren Köyü yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'liler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlamasıyla sonucu zırhlı kirpi adlı araç devrildi. Devrilen araç içindeki 3 asker hafif yaralandı.

Yaralı askerler ise bölgeye sevk edilen helikopterle Diyarbakır'daki Asker Hastanesi'ne getirilerek, tedavi altına alındı. Askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrenildi. Örgüt üyelerinin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

SİLVAN'DA SICAK TEMAS

Buarada, Silvan'da örgüt mensupları, Çatakköprü Jandarma Karakol Komutanlığına uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulundu. PKK'lılar, jandarmanın karşılık vermesi üzerine bölgeden uzaklaştı. Özel Harekat timlerinin desteğiyle dün gün boyu bu bölgede hava destekli kara operasyonu gerçekleştirildi.

ZIRHLI KÜLÜBE KORUDU

Buarada, Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet binasında önceki gerçekleşen olayda facianın önüne geçildi. Emniyet, gerekli tedbirleri alarak kulübeleri korunaklı olarak değiştirmişti. Yüzleri maskeli bir grup tarafından dün gece yüksek düzeyli el yapımı patlayıcının atılması sonucu kulübenin korunaklı olması büyük bir faciayı engelledi. Olay sırasında kulübe içerisinde iki polis memurunun içeride olduğu bildirildi. Ancak bombanın atıldığı kulübenin korunaklı olması nedeniyle saldırıda bölgeden geçen iki sivil vatandaş ağır yaralandı. Olay sonrası korunaklı kulübede ise sadece hafif çatlaklar oluştuğu tespit edildi.

KORUNAKLI KULÜBE ÖNLEMİ ALMIŞTI

Bölgede geçmişte yaşanan sık sık terör olayları ve polis ekiplerine yönelik saldırılara karşı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, bir dizi önlemler aldı. Polise yönelik saldırıların artması üzerine emniyet, korunaklı kulübeler ve zırhlı araçların özelliğini artırdı. Deprem etkisi oluşturan ve oldukça etkili patlayan yüksek düzeyli patlayıcı maddenin kulübeye isabet etmesinde sadece hafif çatlaklar oluştu. Yaşanan olayın ardından kulübede onarım yapılırken emniyetin daha önceden tedbir alınması ise polis ekiplerinin hayatını kurtardı.

ŞIRNAK VE BATMAN'DAKİ SALDIRILAR

İdil Jandarma Bölük Komutanlığına 4 noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Jandarma ekiplerinin de karşılık vermesi üzerine örgüt üyeleri kaçtı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Batman'ın Bağlar, Pazaryeri ve Beşevler mahallelerinde ise izinsiz gösteri düzenleyen grup, polise molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcıyla saldırdı. Güvenlik güçlerinin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği grup dağıldı.  Bu arada evinde rahatsızlanan bir kişiyi hastaneye götürmek için bölgeye gelen sağlık ekibini taşıyan ambulans, göstericilerin saldırısı nedeniyle mahalleye giremedi. Ambulans, zırhlı araçların yardımıyla ulaştığı hastayı, hastaneye taşıdı.

SİİRT VE MARDİN'DEKİ GÖSTERİLER

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda YDG/H üyesi olduğu gerekçesiyle Mehmet K, Hacı Ö. ve Abdulkadir Ç. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklandı.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü önüne park edilen plakasız otomobil, güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Çevrede önlem alan polis, yolu trafiğe kapattı.

Olay yerine çağrılan ekipler, eğitimli köpeklerle araçta inceleme yaptı. Bu sırada otomobilin yanına gelen Suriye uyruklu Muhammed Tahiri, aracın kendisine ait olduğunu ve plakanın trafik işlemleri için söküldüğünü söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz