HDP milletvekili Aydoğan, PKK'lı militanın cenazesine katıldı

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen "Civan" kod adlı PKK'lı Selman Tiryaki'nin cenazesine katıldı.

HDP milletvekili Aydoğan, PKK'lı militanın cenazesine katıldı

PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cenazesi, ailesi ile DNA eşleşmesi yapıldıktan sonra Diyarbakır'a getirildi. Tiryaki, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında defnedildi. Cenazeye HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan da katıldı. Cenaze sırasında örgüt üyesinin fotoğrafı taşındı, tabutun üstüne ise PKK'yı simgeleyen örtü bırakıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenazede, terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

- "Karadeniz açılım grubu"ndaydı

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde, 31 Temmuz'da 3 askerin şehit edilmesi olayına karışan örgüt üyelerinden "Civan" kod adlı Selman Tiryaki ve "Şiyan" kod adlı Hamdullah Zengin'in Erzincan'ın Kemah ilçesinde, 20 Ekim'de Karasu Nehri'nden karşıya geçmek isterken bölgede arama tarama faaliyeti yapan jandarma ekiplerince termal kamera ile fark edilmiş, jandarmanın "dur" ihtarına ateşle karşılık verince sıcak takibe alındı. Daha sonra çıkan çatışmada etkisiz hale getirilmişti.

PKK'nın sözde "Karadeniz açılım grubu" mensubu Tiryaki'nin bir süre önce Ordu-Mesudiye ile Sivas sınırında güvenlik güçlerince düzenlenen ve 6 militanın etkisiz hale getirildiği operasyona konu terörist grup arasında olduğu anlaşılmıştı. Söz konusu operasyon sırasında kaçarak sağ kurtulan Tiryaki ve Zengin'in daha sonra Erzincan'a geldiği ve buradan Tunceli'ye geçmeye çalıştığı saptanmıştı. Tiryaki'nin, İçişleri Bakanlığının yayımladığı "Aranan Teröristler" listesinin "gri" bölümünde yer aldığı bildirilmişti.

Savcılıkca soruşturma açıldı

Buarada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Tiryaki'nin cenazesine katıldığı için Aydoğan hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma açıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz