Kadın cinayeti faili tutuklandı

Eşi tarafından dövülen genç kadının ailesi ve eşinin akrabaları arasındaki tartışmanın cinayetle sonuçlandığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

Kadın cinayeti faili tutuklandı

DİYARBAKIR'da ablası L. Gezen'nin eşi tarafından dövülmesinin ardından yakınları ile gittiği evde kadınlar arasında çıkan kavgada ablasının kayınvalidesi 40 yaşındaki Ş. Gezen tarafından bıçaklanarak öldürülen 22 yaşındaki Cemile Gezen cinayetiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Dün nöbetci savcılığa sevk edilen Ş. Gezen ve İ. Gezen ilk ifadelerinden sonra tutuklanmak üzere mahkeme çıkarıldı. İ. Gezen tutuklanırken, Ş.Gezen salı verildi.

 

EŞİ TARAFINDAN DÖVÜLDÜĞÜ İDDİASI

Alınan bilgiye göre, alay, merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde önceki gece akraba iki aile arasında maydana geldi. İddiaya göre eşi tarafından dövülen L. Gezen'nin evine gelen kız kardeşi Cemile Gezen ve yakınları, burada kayınvalide Ş. Gezen ve yakınları ile tartıştı. İki kadın grubu arasındaki tartışma bir süre sonra sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Bu sırada Cemile Gezen vücuduna isabet eden bıçak darbeleri ile ağır şekilde yaralandı. Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cemile, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

CİNAYETİN FAİLLERİ SORGULANDI

Olayın ardından polis kavgada bıçak kullandığını belirlediği Anne Ş. Gezen ile 30 yaşındaki kızı İ. Gezen'i gözaltına alıdı. Polisteki sorgulamanın sonunda zanlılar dün Adliye'ye götürüldü. Savcıda alınan ilk ifadelerinden sonra Ş ile İ Gezen tutuklama istemiyle, Hakime gönderdi. 2. Sulh Ceza Mahkemesinde ifadeleri alınan İ.G tutuklanırken anne S.G ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz