Karayolunda can pazarı!

Diyarbakır'da meydana gelen trafik kazalarında, üç kişi yaşamını yitirdi. 30 kişi de yaralandı.

Karayolunda can pazarı!

Eğil ilçesinden Diyarbakır'a gelen Semih Ayyıldız yönetimindeki 21 AC 779 plakalı yolcu minibüsü, Diyarbakır Elazığ karayolu 14. kilometresinde Abdulvahap Kaya'nın kullandığı 65 MM 739 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil yoldan çıkarak tarlaya girdi. Kazada, her iki araçta, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bir süre trafiğe kapanan yol, araçların çekilmesiyle yeniden ulaşıma açıldı.

OTOMOBİL ÇARPTI

Günün ilk kazası, önceki akşam saatlerinde, merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Şanlıurfa yolu üzerinde meydana geldi. Sürücüsünün adı öğrenilemeyen 21 BS 053 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Hatice Aktoprak’a (50) çarptıktan sonra, kaldırıma çarparak taklalar attı. Araç, park halindeki iki vincin arasına sıkışarak durdu.

Hafif yaralanan sürücü ve yanında bulunan şahıs kazanın ardından olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan kadın Aktoprak ise, ambulansla kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Aracın sürücüsü bir süre sonra karakola giderek, polise teslim oldu.  Kazayla ilgili inceleme başlattı.

ÜNİVERSİTESİ ÖLDÜ

Öte yandan, gecenen ikinci kazası ise Bağcılar Mahallesi Newroz Parkı civarında meydana geldi. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi olan Salih Demirkale'ye, bisikletiyle kaldığı yurda giderken plakası öğrenilemeyen bir araç çarptı. Aracın sürücüsü kaza yerinden kaçarken, Demirkale yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Üniversite öğrencisi, bütün müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, sürücünün kaçtıktan birkaç saat sonra yakalandığı öğrenildi. Salih Demirkale'nin taziyesi, Bismil ilçesinin Doruk (Girê izêr) köyünde olacak.

SURUÇ YOLUNDA KAZA

Kaza, dün gece, Gaziantep- Şanlıurfa yolunun 36'ncı kilometresinde meydana geldi. Hüseyin Oygur, plakası öğrenilemeyen otomobili arızalanınca yolun sağında durup, tamirci Muzlum Çetin'i aradı. Çetin, kısa sürede olay yerine gelip, otomobili onarmaya çalıştı.

OTOMOBİLİ ONARIRKEN

Bu sırada sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen otomobil, arızalanan aracı onarmaya çalışan Hüseyin Oygur ile tamirci Mazlum Çetin'e çarpıp, kaçtı. Yoldan geçenlerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaralanan Çetin ile Oygur'a müdahale etti. Mazlum Çetin, sağlık ekibinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralı Hüseyin Oygur ise ambulansla Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Jandarma, kaçan otomobil sürücüsünün yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz