Kesk Mitingi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Diyarbakır istasyon meydanında laik eğitim, laik yaşam, iş güvencesi, baskı, sürgün ve işten atmalara karşı miting düzenledi.

Kesk Mitingi

KESK tarafından düzenlenen mitinge KESK'e bağlı sendikalar ve çevre illerden bulunan sendika üyeleri katıldı.

KESK tarafından düzenlenen mitinge KESK'e bağlı sendikalar, HDP, EMEP, Devrimci Parti'nin yanı sıra Halkevleri, Öğrenci kollektifleri ve bazı demokratik sivil toplum örgütleri mitingde yer aldı.

BÖLGEDEKİ ÇATIŞMALAR

 KESK MYK sözcüsü Ramazan Gürbüz “ Değerli dostlar uzun süreden beri orta doğuda yoğun bir çatışma ve savaş sürmektedir. Sonuçları itibari ile Ortadoğu halklarının sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel dokusunu yerle bir eden bu savaş ve hain AKP’nin tehditçi zihniyetini şahlandırmış ve toplum olarak iç savaşa sürüklenmiş bulunmaktayız. AKP Kürt sorununu demokratik siyaset yolunda ve düzelme süreçlerini görmezden gelip özgürlüğü ve eşitliği tehdit eden votkalarını devreye sokmuştur. Bu süreçte hukuksuzca ilan edilen ve ayları bulan sokağa çıkma yasaklarıyla yaşam hakları yok sayılıyor. Sağlık, eğitim en temel insanı haklar fiilen askıya alınıyor. Okul ve hastaneler karargâhlara çevriliyor. Öğrencilerin eğitim hakkı engelleniyor. Sağlık hizmetlerine ulaşımlar engelleniyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz