Korkunç kaza

Mazıdağı ilçesindeki trafik kazasında, 2 polis memuru hayatını kaybetti, bir muhtar yaralandı.

Korkunç kaza

Mazıdağı İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis Ali Rıza Yılmaz'ın kullandığı plakası öğrenilemeyen otomobil, Mazıdağı Derik karayolu Şanlı köyü yakınlarında karşı yönden gelen Ömürlü köyü Muhtarı Bozan Delek (44) yönetimindeki otomobil ile çarpıştı. Kazada, polis Yılmaz olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan muhtar Delek ve polis memuru Sedat Balıkçı (30) Mardin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Balıkçı da müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

MARDİN'in Mazıdağı İlçesi'nde, iki otomobilin çarpıştığı kazada, otomobillerden birinde bulunan 2 polis hayatını kaybetti, diğer aracın sürücüsü köy muhtarı yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde, Mazıdağı-Derik karayolu Şanlı Köyü yakınlarında meydana geldi. Polis memuru 30 yaşındaki Ali Rıza Yılmaz yönetimindeki otomobil, karşı yönden gelen Ömürlü Köyü muhtarı 44 yaşındaki Bozan Delek yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada her iki araç da hurdaya dönerken, polis memuru Ali Rıza Yılmaz olay yerinde hayatını kaybetti, yanındaki meslektaşı 30 yaşındaki Sedat Balıkçı ile diğer otomobilin sürücüsü Bozan Delek yaralandı. Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis memuru Sedat Balıkçı tüm çabalara rağmen yaşamını yitirirken, muhtar Bozan Delik'in tedavisi ise sürüyor. Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma ise sürüyor.

2 POLİS İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Trafik kazasında hayatlarını kaybeden polis memurları Ali Rıza Yılmaz ve Sedat Balıkçı için Mazıdağı'nda cenaze töreni düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen cenaze törenine Kaymakam Halit Benekli, Belediye Başkanı Hikmet Erdil, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Akbıyık, ilçedeki sivil toplum, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.  Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından hayatlarını kaybeden polis memurlarının özgeçmişi okundu. Törende sinir krizleri geçiren yakınlarının tabutlara sarılması, duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.  Daha sonra okunan duaların ardından Mazıdağı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Rıza Yılmaz'ın cenazesi Hatay'a, polis memuru Sedat Balıkçı'nın cenazesi ise toprağa verilmek üzere Eskişehir'e gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz