Lice'ye yasak geldi!

İHA'ların tespiti üzerine karadan ve havadan Lice ve kırsalına operasyon başlatılırken, 16 köy için de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice'ye yasak geldi!

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında, İnsansız Hava Araçları (İHA) ile tespit edilen bir grup örgüt üyesinin etkisiz hale getirilmesi amacıyla, helikopter destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Helikopterler, teröristlerin bulunduğu alanları havadan vurdu. Operasyon nedeniyle 16 köyde sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

KALABALIK PKK'LI GRUBU

Edinilen bilgilere göre, Lice ilçesi Yolçatı kırsalında bir grup teröristin bulunduğunun İHA’larla tespit edilmesi üzerine, bölgede operasyon başlatıldı. Sabah saatlerinde başlatılan operasyon nedeniyle bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı pistinden kalkan helikopterlerin de destek verdiği operasyonda, teröristlerin bulunduğu bazı dağlık ve ormanlık alanlar vuruldu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Öte yandan, Lice Kaymakamlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince halkın can ve mal güvenliğinin korunması, kamu düzeninin tahsisi ve huzur ortamının sağlanması amacıyla terör örgütü mensuplarına yönelik ilçe kırsalında operasyon düzenleneceği belirtildi.

İlçeye bağlı Dibek, Arıklı, Çağdaş, Yolçatı, Tepe, Serince, Beğendik, Esenli, Kabakaya, Uçarlı, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur ve Dolunay köylerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedilen açıklamada, vatandaşların kendi can ve mal güvenlikleri açısından yasağa uymalarının önem taşıdığı bildirildi. Açıklamada, yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı ifade edildi.

DİYARBAKIR-MARDİN YOLU

Buarada, Mazıdağı İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdi, patlamada 2'si ağır 12 polis yaralandı.

Teröristlerin bombalı saldırısı saat 13.00 sıralarında Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Aşağıkonak Köyü yakınlarında oldu. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde operasyonlara katılan Özel Harekat polislerini Diyarbakır'a getiren zırhlı polis midibüs geçerken, PKK'lı menfeze önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirdi.

12 POLİS MEMURU YARALANDI

Patlamayla birlikte savrulan zırhlı araçta bulunan polislerden 12'sı yaralandı. Olayın duyulmasıyla birlikte, hemen Diyarbakır ve Mardin'den çok sayıda ambulans ve sağlık ekibiyle takviye ekipler sevk edildi. Ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralı 12 polisten 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yaralı polislerden 8'inin Diyarbakır'a, 4 polis ile 3 sivilin ise Mardin'deki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Olaydan sonra bölgede başlatılan operasyonlar sürdürülüyor. Bölgeye sevk edilen ekipler, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

KANDİLE HAVA HAREKATI

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde tespit edilen PKK hedeflerine hava operasyonu düzenlendiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, gece 24.00-02.00 saatleri arasında, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Irak'ın kuzeyindeki Sinath, Haftanin ve Metine bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine 4 F-16 ve 6 F-4 2020 savaş uçağı ile operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

İKİ AYRI OPERASYON

Açıklamada, bu sabah 07.30-08.10 saatleri arasında da yine alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Irak'ın kuzeyindeki Metine bölgesinde tespit edilen bölücü örgüt hedeflerine 2 F-16 savaş uçağı ile hava harekatı düzenlendiği ifade edildi.

Tespit edilen tüm hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiği ve görevini başarıyla yerine getiren uçakların üslerine geri döndükleri kaydedildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ

 Yüksekova'da arama - tarama faaliyetleri kapsamında PKK'lı teröristler tarafından içine tüpler yerleştirilmiş bir araç bulundu. Operasyonların bittiği Yüksekova'da güvenlik güçleri arama-tarama faaliyetlerini sürdürüyor. PKK'lı teröristlere ait birçok silah, mühimmat ve kıyafet ele geçirildi. PKK'lılar tarafından birçok yere tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların imha edilmesine devam edildiği belirtildi. Ayrıca PKK'lı teröristler tarafından içine tüpler yerleştirilmiş bir aracın bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz