Lokma dağıtıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şehit Cumhuriyet Savcıları Yılmaz Acar, Murat Uzun, Hakan Kılıç, Mehmet Selim Kiraz ve Şehit Hakim Özkan Şahin için lokma dağıtıldı.

Lokma dağıtıldı

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Adliyesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, şehit olan hakim ve savcıları unutmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Solmaz, görevi başında şehit olan adalet personelleri, yazı işleri müdürleri, asker ve polisler dahil olmak üzere tüm şehitleri hayırla yad ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

ŞEPİT SAVCI VE HAKİMLER İÇİN

"Onların bu mesleğe vermiş oldukları değer, bu meslek için harcamış oldukları mesai ve canlarını ortaya koymuş olmaları anlamında onlar her zaman gönlümüzde unutmayacağımızı ifade etmek anlamında arkadaşlarla bir araya geldik. Burada 1992 yılında şehit olan arkadaşlarımız Hakim Özkan Şahin, Kulp ilçesinde şehit olmuştu. Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Acar aynı şekilde Kulp ilçesinde şehit olmuştu. Ağrı Doğubeyazıt Cumhuriyet Savcımız Hakan Kılıç, Tunceli Ovacık Savcımız Murat Uzun ve İstanbul Çağlayan'da geçen yıl bir saldırıyla şehadet mertebesine eren Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz kardeşimizi hayırla yad ediyoruz."

Konuşmaların ardından şehitler için dua okundu, katılımcılara lokma dağıtıldı.

Etkinliğe, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'ın yanı sıra hakimler, savcılar ve adalet sarayı personeli katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz