Nöbete devam

Diyarbakır, Elazığ, Batman, Mardin ve Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Nöbete devam

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Şehitler için mevlit okundu ve dua edildi. Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme" ve "FETÖ'ye idam" sloganı attı.

Sanatçı Abdurrahman Önül, sahnede ilahileri seslendirdi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, yaptığı konuşmada, halkın kendi canıyla, bedeniyle bu darbeyi durdurduğunu ifade etti. Halkın üzerine topla, tankla, uçaklarla ,bombalarla saldırdıklarını ama halkın yine iradesini teslim etmediğini belirten Bal, "İnşallah bu bütün torunlarımıza bir vesile olur ve kimse artık bir darbeye yapmaya kalkışamaz." dedi.

Öte yandan, kentin farklı noktalarına darbe ve terör karşıtı afişler asıldı. Kayapınar ilçesinde bir üst geçitte asılan Türk bayraklı afişte, ''Biz milletiz, Türkiye'yi darbeye, teröre yedirmeyiz" ifadeleri yer aldı.

Elazığ

Gün boyunca yoğunluk yaşanan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, akşam saatleriyle birlikte darbe girişimi karşıtı vatandaşlar tarafından dolduruldu. Ellerine Türk bayrağı alan her kesimden insan, meydandaki coşkulu kalabalığa katıldı.

Bir grup tarafından meydana getirilen Fethullah Gülen maketi, temsili olarak ağaçta sallandırıldı. Meydanda bulunan vatandaşlar da tekbir getirerek, buna destek verdi.

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ikinci bir emre kadar sokakları terk etmeyin, meydanları bırakmayın" talimatıyla 23 gündür meydanda olduklarını anımsattı.

Gürgöze, bu meydanları anlamlı kılanın insanların burada oluşturdukları kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhu ile ülke içerisinden dış dünyaya ve içerideki hainlere vermiş oldukları mesaj olduğunu belirtti.

Bu süre zarfında Elazığlıların meydanı hiç boş bırakmadıklarını kaydeden Gürgöze, "Siyasi düşüncesi ne olursa olsun insanlar burayı doldurdular. Farklı mezhepten Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Türk'ü, Zaza'sı aklınıza gelebilecek her türlü kesimden insan. Farklı inanç grupları buradaydı, farklı siyasi partilere oy vermiş insanlar buradaydı ve burayı hiç yalnız bırakmadılar." diye konuştu.

Batman

Batman Valisi Ahmet Deniz, FETÖ darbe girişimini kınamak için Batman Valiliği önünde "demokrasi nöbeti" bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Milletin iradesinin, birlik ve beraberliğinin darbe girişimini bertaraf ettiğini vurgulayan Deniz, vatandaşları yarın İstanbul'da yapılacak ve tüm Türkiye'de dev ekranlardan meydanlara naklen verilecek olan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için meydana davet etti.

Muhteşem bir finalle 15 Temmuz'dan daha güçlü çıkacaklarını belirten Deniz, "15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların arkasında dış güçler var. Bu, o haşhaşinin, o meczubun tek başına yapacağı bir şey değildi. Arkasındaki güçleri net bir şekilde görüyoruz. Ama o gece tüm Anadolu'da yürekli insanlar vardı. Çanakkale ruhu vardı." dedi.

Alanda "demokrasi nöbeti" bekleyen binlerce kişi sık sık, "İşte şehir işte vali", "İşte ordu işte komutan", "Hainler halka hesap verecek", "Dik dur eğilme Batman seninle", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Darbeler tutmaz ezanlar susmaz" sloganları atıldı.

Vatandaşların "Türkiyem" şarkısını Kürtçe seslendirdi.

Siirt

Siirt'te de binlerce vatandaş, kentteki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Valilik önünde bir araya gelen ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede" ve "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar attı.

Darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi. Yerel sanatçıların katılımıyla Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahi konseri verildi.

Mardin

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

AK Parti İlçe Teşkilatı önündeki alanda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı. Şehitler için mevlit okundu ve dua edildi.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, yaptığı konuşmada, tüm kırgınlıkları, farklı düşünceleri bir kenara bırakarak Türk, Kürt, Arap demeden kol kola girerek bu meydanları doldurdukları için minnettar olduğunu belirtti.

Çankırı, "Sizler o karanlık 15 Temmuz gecesini sokakları kana bulayan darbeciler karşısında meydanları cesaretinizle ve dik duruşunuzla aydınlatırken bizler de Meclis çatısı altında darbecilerin F-16’ların attıkları bombalar altında ülkemizdeki demokrasi ışığının sönmemesi için mücadelemizi vermekteydik. Hep birlikte bir destan yazdık." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz