Özekli'de Kutlu Doğum

Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum Haftası'na ilişkin Sur ilçesine bağlı Özekli Köyünde etkinlik düzenledi.

Özekli'de Kutlu Doğum

 Peygamber Sevdalıları Platformu'na bağlı Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İrşad-Der), Kutlu Doğum Haftası'na ilişkin Sur ilçesine bağlı Özekli köyünde etkinlik düzenledi.

>Platform tarafından yapılan açıklamada, köy meydanında yapılan etkinlikte sık sık tekbirler getirilerek salavatlar okunduğu belirtildi.

>PEYGAMBER SEVGİSİ                                                      

>Etkinlikte bir konuşma yapan Abdulbari Çelik, Hz. Muhammed'in eşsiz bir önder olduğunu söyledi.

>Ebu Cehil ve Ebu Leheb gibi Peygamber düşmanlarının tarih boyunca hep kaybettiklerini dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

>"Bizler emsali olmayan, eşi benzeri olmayan bir peygamberin ümmetiyiz. Allah, kendi isminden sonra peygamberimizin ismini zikretmiştir. Medine'de, Safa ve Merve'de, tüm yeryüzünde Allah’ın ve Peygamberimizin ismi Allah'ın ismi ile beraber zikrediliyor. İşte bizim Peygamberimize rabbimizin verdiği kıymet ve değer budur."

"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA">Etkinlik, ilahi ve salavatların okunmasının ardından yapılan dua ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz