Parklar güvenilir mi?

Vatandaşların sıcak yaz günlerinde aileleriyle beraber dinlenmek için geldikleri parklar ne kadar güvenilir?

Parklar güvenilir mi?

Parklar vatandaşların dinlenmek için veya çocuklarını gezdirmek için geldikleri güvenilir olması gereken kamuya açık bir alan. Son zamanlarda parkları mesken tutan ve başta uyuşturucu madde ile alkol kullanan gençler, kamuya açık olan bu alanların güvenliliğin sorgulanmasına neden oldu. Bu durumdan rahatsız olduklarını ifade eden vatandaşlar, güvenilir bulmadıkları parklara ailece gelemediklerini belirtti. Sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulunan vatandaşların bu konudaki görüşleri;

 “ESKİYE GÖRE DAHA GÜVENİLİR”   

Hamza Barut, “Eskiye göre daha güvenilir olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızı kardeşlerimizi ve ailemizi daha rahat bir şekilde getirebiliyoruz ama eskiden böyle değildi. Eskiden sokaklarda parklarda rahatça gezemiyorduk. Güvenlik sorunu, kapkaç ve siyasi sorunlardan dolayı rahat değildik. Şimdi herkes eskiye göre daha özgürce yaşayabiliyor.”

“PARKLARIN GENELİNDE SORUNLAR VAR”

Vedat Baran, “Tam olarak bir iyileşme söz konusu değil, akşamları burada rahatça gezemiyoruz. Parkların genelinde sorunlar var. Akşamları parka geldiğimiz zaman rahatça gezemiyoruz. Belli belirsiz kişiler gelip hoş olmayan hareketler yapıyorlar. Ailemizle oturmak istediğimiz de güven vermeyen kişilerden uygunsuz hareketler görebiliyoruz. Tepki göstereceğimiz zaman ne yapacağı belli olmaz, kabul etmekte olmuyor bu nedenle kendimizi yeteri kadar güvende hissetmiyoruz. Bahsettiğim bu sıkıntılar daha çok akşamları yaşanıyor.”

“AKŞAMLARI ALKOL VE MADDE KULLANAN GENÇLER OLUYOR”

Mehmet Hanefi Kaya, “Parklar da güvenlik sorunları çokça yaşanıyor bu durum vatandaş için sorun teşkil ediyor. Motor bisikletler giriyor, büyük köpeklerle gezen gençler oluyor bu durumdan aileler rahatsızlık duyuyor ve çocuklar korkuyor. Yani parkların güvenilirliği yok diyebilirim. Akşamları alkol ve madde kullanan gençler oluyor. Denetimde yapılmıyor. Denetimin ve güvenliğin olması şart vatandaşın güvenliği için. Ailesini alıp da gelmek isteyen kimseler rahat edemez çocuğunu gönül rahatlığıyla salamaz park olmasına rağmen, çünkü aniden bir motor bisiklet çıkıp çarpabilir ya da başka uygunsuzluklarla karşılaşabilir. Gün içinde bir kaç çocuğa motor bisiklet çarpıyor.”

“GÜVENLİK VE POLİS DENETİMİ ŞART”

Hasan Baran, “Parklar özellikle çocuklar için güvenilir bir ortam değil. Tacize uğrama kaçırılma gibi sorunlar söz konusu. Bu sorunların çözümü için güvenlik görevlisinin olması ve polislerinde parklarda denetimi daha üst seviyeye çıkarması gerekir diye düşünüyorum. Tabi bu güvensizlik sadece çocuklar için değil yetişkinler içinde aynı durum söz konusu. Kötü alışkanlığı olan bazı gençler tehdit yaratıyor vatandaşlar için. Yaptıkları şeyler eziyet gibi. Bu durumun çözümü için güvenlik ve polis denetimin artırılması şart.”

“TELEFONUMU ÇALDILAR”

Vedat Bey, “Parklar vatandaşların gönül rahatlığıyla gelip dinlenmesi veya çocuklarını getirmeleri için uygun bir ortamdan çıkmış eziyet haline dönüşmüş. Her türlü kötü alışkanlığı olan gençlerin meskeni haline dönüşmüş. Hatta şöyle anlatayım başımdan geçen bir olayı mescit de uyurken, telefonumu şarja takmıştım kalktığımda telefonum yoktu çalınmıştı ve bu olay gündüz gerçekleşti. Madde kullanan bir genç tarafından çalınmış olduğunu duydum.”

“YETERİNCE ÖNLEM ALINMIYOR”

Gaffar İzgi, “Bence güvenilirliği yok her türlü insanın geldiği bir ortam sonuçta. Madde kullananlar, tacizciler her türlü insan var. Polisler tarafından olsun sonra güvenlik görevlileri açısından olsun ki zaten güvenlik görevlisi yok o da ayrı bir sıkıntı yeterince önlem alınmıyor. Alkol ve madde kullanan kişiler problem yaratıyor parklarda. Ailemle rahatlıkla gelemem bu yaşanan sorunlardan dolayı.”

Kaynak: Diyarbakır Söz