PKK'ya yaz darbesi

Şehir merkezi ve kırsal demeden gece gündüz PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, yaz döneminde de yoğun operasyonlar gerçekleştirdi.

PKK'ya yaz darbesi

Kış ve bahar aylarında kırsalı YPG/PKK'ya adeta dar eden güvenlik güçleri, yaz döneminde de kararlılıkla yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütüne ağır darbe vurdu.

alınan bilgilere göre, 1 Haziran-31 Ağustos'u kapsayan yaz döneminde terör örgütü YPG/PKK'nın saldırılarında 35 güvenlik görevlisi şehit oldu. Aralarında 11 aylık bir bebeğin de bulunduğu 6 sivilin yaşamını yitirdiği saldırılarda yaralanan 52 güvenlik görevlisi ve 2 sivil tedavi altına alındı.

Ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar düzenleyen terör örgütü mensuplarının peşini bırakmayan güvenlik güçleri, yurt içi ve dışındaki hava ve kara operasyonlarını aralıksız sürdürdü. Yaz aylarındaki operasyonlarda, aralarında örgütün sözde üst düzey sorumlularının da yer aldığı 760 terörist etkisiz hale getirildi.

Eli kanlı PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik pek çok ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 775 zanlıdan HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 180'i tutuklandı.

Kaynak: AJANSLAR