Sağlık Desteği

Diyarbakır'da valilikçe yürütülen Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi kapsamında terör mağduru kadınlara sağlıkla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Desteği

Diyarbakır'da valilikçe yürütülen proje kapsamında terör mağduru kadınlara sağlıkla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Koordinatörlüğünü Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un yaptığı Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi kapsamında Sur ilçesinde terör mağduru olan ve Kayapınar Kaymakamlığı Aile Destek Merkezinde çeşitli kurslara katılan kadınlar, meme ve rahim ağzı kanseri, cinsel yollarla buluşan hastalıklar, obezite, üreme sağlığı, sigaranın zararları ve kadına şiddet gibi konularda bilgilendirildi.

Aksoy, burada yaptığı konuşmada, kadınların toplumdaki yerine ve önemine değindi.

SAĞLIK DESTEĞİ

"Kadınlarımızın sağlıklı olmasını istiyoruz. Kadın toplumun ve ailenin temel taşıdır. Kadın sağlıklı olursa ailesine ve çocuklarına karşı her türlü fedakarlığı yapabilir" diyen Aksoy, proje ile amaçlarının kadınları sağlıkları ile ilgili bilinçlendirmek olduğunu vurguladı. Aksoy, doktorların meme kanserinin, kanser türleri arasında kadınları tehdit eden birinci hastalık olduğunu belirttiğini dile getirerek, bu eğitim ile kadınların kendilerini meme kanserine karşı nasıl muayene olacaklarını öğreneceklerini aktardı.

Doktorların bu tür kontrollerin her ay düzenli yapılmasını tavsiye ettiğini anlatan Aksoy, sağlıkla ilgili problemlerin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Aksoy, kadınların günlük yaşamda kendilerini çok ihmal ettiğine dikkati çekerek, "Başlattığımız projenin devamı kapsamında Sur'da yaşananlardan sonra kadınların rehabilite edilmesi için bugün onlarla birlikteyiz." dedi.

Oluşturulan mekanlarda kadınların aynı zamanda sağlık taramasından geçirildiğinin altını çizen Hülya Aksoy, proje doğrultusunda kadınlara yönelik desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.

Aksoy daha sonra kadınlarla görüşerek, sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz