Sağlıkta Operasyon

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Adıyaman'daki 34 özel tıp merkezine yönelik, kamu kurumlarını dolandırdıkları iddiasıyla yapılan operasyonda 34 kişi gözaltına alındı

Sağlıkta Operasyon

Şanlıurfa merkezli 4 ilde kamu kurumlarını dolandırdıkları iddiasıyla 34 özel tıp merkezine yönelik düzenlenen operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkarılan 60 şüpheliden 34'ü gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Adıyaman'daki 34 tıp merkezi hakkında "Hayali muayene kaydı girerek kamu kurumlarını dolandırdıkları, usulsüz olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) fatura kestikleri ve SGK tarafından yapılan kesinti oranlarının düşürülmesini sağlamak için kamu görevlilerine rüşvet verildiği" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

60 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA

Soruşturma kapsamında söz konusu illerde SGK personelleri ile tıp merkezi sahipleri, merkez çalışanları ve doktorların da aralarında bulunduğu 60 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şüphelilerden 34'ü eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı, 26 kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor. Zanlıların işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz