Silvan Kendini Yeniliyor

Diyarbakır’ın Silvan Belediyesince ilçe merkezine bağlı kırsal mahallelerdeki mahalle içi yolların yeniden yapılması için bakım ve onarım çalışması yürütülüyor.

Silvan Kendini Yeniliyor

Silvan Belediyesine bağlı Fen İşleri ekipleri kırsal mahallelere yönelik başlatmış olduğu çalışmalar doğrultusunda kilitli parke taşı döşeyerek, mahalle iç yolları daha modern hale getirdi. Silvan Belediye Başkan Vekili Adem Çelik, “Ekiplerimizin kırsal mahallelerdeki çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda kırsal mahallelerimizdeki mahalle içi yollarımız, camii, taziye evi ve okul etrafı kilitli parke taşı ile kaplanması için çalışmalarımız devam ediyor.

SİLVAN KENDİNİ YENİLİYOR

Bu kapsamda, kırsal mahallelerimiz olan Akçeltik bin metrekare, Alibey 350 metrekare, Altınkum 300 mekrekare, Arı 220 metrekare, Bayrambaşı 2 bin 335 metrekare , Boyunlu 4 bin 996 metrekare, Çatakköprü 13 bin 307 metrekare, Yukarıveysi 300 metrekare, Sarıbuğday 300 metrekare, Susuz 831 metrekare, Taşpınar 300 metrekare, Üçbasamak 760 metrekare, Onbaşılar 3 bin 10 metrekare, Ormandışı 300 metrekare, Heybelikonak metrekare, Kasımlı 286 metrekare, Kazandağı 200 metrekare, Düzalan 100 metrekare, Erikyazı 160 metrekare, Eşme 500 metrekare, Güçlü 620 metrekare ve Çiğdemli 100 metrekare kilitli parke taşı uygulaması yapıldı.

YOL VE PARKE TAŞLARI

Kilitli parke taşı döşenen mahallelerimizde iç yollar, camii, okul, taziye evlerini daha güvenli ve modern hale geldi. Araç ve yaya trafiğine uygun hale gelen yollarımızda, çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ve mahalle muhtarlarımızdan gelen talep ve istekleri tek tek değerlendirip yollarımızın bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Halkımız için kırsal mahallelerimizde yaşanılabilir bir alan yaratabilmek için gece gündüz çalışmalarımıza devam edeceğiz”' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz