Silvan'da 3 bin kişi aynı sofrayı paylaştı

Gebze ve Silvan belediyelerinin İlçe Şehir Stadyumunda ortaklaşa düzenlediği iftar programına 3 bin kişi katıldı.

Silvan'da 3 bin kişi aynı sofrayı paylaştı

Gebze ve Silvan kardeş belediyelerin İlçe Şehir Stadyumu'nda ortaklaşa düzenlediği iftar programına katılan 3 bin kişi aynı sofrada oruç açtı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik, programda yaptığı konuşmada, Silvan ve Gebze arasında kurulan kardeşlik köprüsünün birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olacağını söyledi.

"Bu kadim ve güzel coğrafyanın güzel insanları." diyerek vatandaşları selamlayan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Silvan ilçemiz çok acı günler yaşadı. Bunları bizler biliyoruz ama artık Silvan huzurla, tarihi güzellikleri, değerleri ile anılacak. Bu coğrafya terörün silindiği coğrafya olacak. Bizler sizlerle birlikte gönül sofralarında, Halil İbrahim sofralarında kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Bu ramazan ayının son günlerinde değerli Gebze Belediye Başkanımız ve ekibi ile birlikte sizlerle beraber bir paylaşımı ortaya koyacağız. Bu güzel günün huzurlar, güzellikler getirmesini diliyorum."

Silvan'da 3 bin kişi aynı sofrayı paylaştı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de Diyarbakır ve Silvan'a olan özlemini dile getirdi.

Daha önce 28 yıl boyunca her ay Diyarbakır'a geldiğini fakat ilk kez Silvan'a geldiğini aktaran Köşker, "Buraya ilk geldiğimde burası tam bana göre demiştim. Manevi ve güzel bir şehir hiç yanılmamışım. Bugün bu kalabalığı burada ve değerli ailemi görünce ne kadar güzel bir aileye sahip olduğumuzu, bu coğrafyanın ne kadar güzel bir coğrafya olduğunu,Türkiye'de yaşayan etnik guruplarla bir aile gibi yaşadığımızı dünyanın ne kadar kıskandığını bir kez daha gördüm." diye konuştu.

Köşker, Türkiye'nin genç nüfusunu, birlik ve beraberliğini, İslam birliğini ve Müslüman kardeşliğini kıskananların ülkeyi Kürt, Çerkez ve Türk diye ayırmaya çalıştığını vurguladı.

"Dünyada kimse kardeşliğimiz bozamayacak." diyen Köşker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu gönül ve kardeşlik sofrasına kimse müdahale edemeyecek. Bu huzuru sağlamak için hükümetimiz elinden gelen gayreti gösteriyor. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımız ellerinden geldiği kadar bu bölgeye hep birlikte sahip çıkmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar maddi manevi ne gerekiyorsa Silvanlı kardeşlerime, büyüklerime, akrabalarıma destek olmaya çalışıyoruz."

- "Kardeşliğimize nifak sokanlara sahip çıkmayalım"

Gebze Belediye Başkanı Köşker, yapımı süren Silvan Barajı'nın tamamlanmasıyla 350 bin kişiye ekmek sağlayacağına işaret ederek, bölgede sağlanan huzur ortamına sahip çıkılmasını istedi. Köşker, "Bu coğrafyada tek ekin değil üç mahsul birden kaldırılacak. Dolayısıyla en güzel kalkınan sizle olacaksınız. Lütfen coğrafyamıza sahip çıkalım, aramıza kardeşliğimize nifak sokanlara sahip çıkmayalım, onları aramıza sokmayalım." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz