Sur'un Ekonomisi Öncelikli Olmalı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı “Sur ihya planını” değerlendiren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı Aydın Altaç, Sur ekonomisinin öncelikli olması gerektiğini ifade etti.

Sur'un Ekonomisi Öncelikli Olmalı

DİYARBAKIR-ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, “Sur ihya planı” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasının kültürel ve ekonomik hayatı canlandıracak adımlar olduğunu belirten Altaç, bunun herkesi heyecanlandırdığını ifade etti. Bu planda Sur esnafının ekonomisinin tekrar canlandırılmasının öncelikli olmasını gerektiğini kaydeden Altaç, vatandaşlar ve esnaf kesinlikle mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı. Altaç, “Bunun yanı sıra Sur esnafın tekrar canlanması için özel çalışmalar yapılıp, yapılacak çalışmalar Sur için bir kalkınma hamlesi olarak değerlendirmelidir. İnşallah bu plan Sur’un ekonomisini yeniden ayağa kaldıracaktır. İlçenin altyapısına, kentsel dönüşüme dönük örnek bir plan. Bunu Diyarbakır için de hayati öneme sahip olarak görüyoruz” dedi.

Bunun yanında yeni planda eğitim, sağlık, kültür, turizm, sosyal iyileştirme ve ekonomik altyapıya dönük projelerin bulunmasına öncelik verilmesini isteyen Altaç, “Terör saldırıları ve operasyonlar sırasında sosyal yaralar oluştuğunu biliyoruz. Toplumun tüm kesimleri Sur’un yeniden inşası için Tam bir sosyal seferberlik ilan etmelidir. Biz Diyarbakır ASKON şubesi olarak Surun yeniden ihyası için tün topluma şu çağrıda bulunuyoruz, ‘Gelin hep birlikte, elimiz, taşın altına koyup, insanlık tarihi ile özdeşleşmiş Sur’a sahip çıkalım.’ Sur demek insanlık tarihi demektir” diye konuştu.

“İNSANLIK GELİP YENİDEN İLHAM ALMALI”

Yeni plan çerçevesinde tarihi dokusu korunan Sur’un tarihi özellikleriyle yeniden inşa edilip, bütün insanlığın gelip, yeniden ilham aldığı bir mekan haline dönüşmenin çok önemli olduğunu anlatan Altaç, “UNESCO Kültür Miras Listesi’nde yer alan Hevsel Bahçeleri ve Sur’da yer alan birçok tarihi yapılarda koruma altına alınıp, yeniden tanınır hale getirilip, doğanın en güzel örneklerinden biri olarak insanlığın hizmetine açık hale getirilmelidir. Unutmayalım ki, Sur hepimizin ve bütün insanlığın ve ortak mirasıdır. Planın gerçekleşmesine vesile olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile diğer ilgililere canı gönülden teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler