Vali Toprak ÇATOM'da

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çok Amaçlı Toplum Merkezlerini (ÇATOM) ziyaret etti.

Vali Toprak ÇATOM'da

Merkezdeki kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlayan Toprak, ''Kadınlarımızın ve annelerimizin eğitimi çok önemli. Çünkü çocuklarımıza ilk eğitimi sizler veriyorsunuz'' dedi.

Vali Toprak, bazı merkez ilçelerdeki ÇATOM'ları ziyaret ederek bir kısım atölyelerin açılışını gerçekleştirdi. Toprak, atölyelerde çalışan ve mesleki eğitim gören kursiyerlerin kadınlar gününü kutlayarak kadınlara karanfil verdi.

Sur semtindeki ÇATOM ziyaretinde bir konuşma yapan Toprak, amaçlarının bu gibi merkezleri yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Anne ve babalar eğitildiğinde çocukların da eğitilmiş olacağına işaret eden Toprak, ''En önemli yatırım insana yatırımdır, insanımız alıcıdır. Ne verirseniz karşılığını alırsınız. Burada anne eğitimi, anne-çocuk eğitimi, anne-baba iletişimi gibi konularda eğitimler de veriliyor'' diye konuştu.

''Başımıza ne geliyorsa cehaletten geliyor''

Toprak, Fatihpaşa Mahallesi'ndeki ÇATOM'un kimliği belirsiz kişilerce yakıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

''Başımıza ne geliyorsa cehaletten geliyor. Bu makus talihi bozmak zorundayız. Bazı kendini bilmezler bu merkezleri yakmaya çalışıyor. Ama bilmiyorlar ki orada annelerimiz, bacılarımız eğitim görüyorlardı.

Geçen hafta sonu iki talihsiz olay yaşandı. Meslek lisesinde okuyan bir kız öğrencimiz silahla babasını öldürdü. Diğer yandan Sanayi Sitesi içinde 70 yaşlarında bir vatandaşımız başı kesilerek öldürülmüş. Şehrimizde böyle olaylar yaşanıyorsa başta ben olmak üzere kendimizi sorgulamamız gerek. Çünkü bunları yapanlar da bir zaman çocuktular. Çocuklarımıza neyi eksik verdiğimizi, neyi veremediğimizi gözden geçirmeliyiz. Bu noktada siz kadınlarımızın ve annelerimizin eğitimi çok önemli. Çünkü çocuklarımıza ilk eğitimi sizler veriyorsunuz.''

Daha sonra çorap atölyesinin açılışını yapan Toprak, burada bir süre incelemede bulundu.

Ziyaretlere katılan Sur Kaymakamı Mustafa Kalıncı ise, tarihi mekanların restore edilerek kadınlar için birer sosyal ortama dönüştürülerek korunduğunu vurguladı ve ''Kadınları evlerinden çıkararak bu tür mesleki eğitimlerle sosyal statülerini yükseltmeyi amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz