Yönetici yetiştirecek

DeFacto firması, Dicle Üniversitesi (DÜ) ile birlikte "Yönetici yetiştirme Programı" düzenleyecek.

Yönetici yetiştirecek

DeFacto İnsan Kaynakları Direktörü Oğuz Erdoğan, 15 Haziran'da başlayacak program kapsamında, 6 aylık eğitim verileceğini, sınav ve eğitim sunumunda başarılı olanların Mağaza Yetiştirme Katılım Belgesi'ni almaya hak kazanacaklarını kaydetti.

Başarılı olanlar arasından 30 kişiyi 3 bin lira maaş ile DeFacto'da ikinci müdür olarak işe alacaklarını belirten Erdoğan, yılda 4 kez yaptıkları yönetici yetiştirme programlarına yaklaşık 8 bin adayın başvurduğunu anlattı.

8 BİN ADAY ARASINDA

Başvuran 8 bin aday arasından pozisyona uygun 30 kişiyi eğitime alarak, 6 aylık eğitim sürecinde, orta ölçekli bir işletmeyi yönetecek mesleki ve yönetim becerileri kazandırdıklarını ifade ederek, "Programı İstanbul Arel Üniversitesi ile yaparak sertifikalı hale getirdik. Şimdi de DÜ ile bölgede yaşayan gençlerimiz için hayata geçireceğiz. Amacımız mağazalarımızın ikinci müdür kadrosuna yönetici yetiştirmek. Programa tüm 4 yıllık üniversite mezunları başvurabiliyor" diye konuştu.

30 KİŞİYE EĞİTİM VERİLECEK

Erdoğan, DeFacto'nun kurumsal, sosyal sorumluluk bilincinden hareketle istihdama yardımcı olmak amacıyla, programa başvuran her aday için bin 750 lira program katılım bedelinin, bin 450 lirasını kendilerinin ödediğini dile getirdi.

Programda teknik eğitimlerin DeFacto iç eğitmen kadrosu, bireysel gelişim eğitimlerinin ise üniversite hocaları tarafından verileceğini anlatan Erdoğan,

"Eğitim sürecinin içinde yer alan uygulama eğitimleri ise adayın yaşadığı ya da ikamet edebileceği illerdeki DeFacto mağazalarında gerçekleştirilecek" dedi.

ÖĞRENCİ YURTLARINDAN

Program kapsamında Batman, Mardin, Gaziantep, Malatya, Elazığ ve Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 875 başvurunun yapıldığını belirten Erdoğan, Diyarbakır dışından gelecek öğrencilere DÜ yurtlarından faydalanma imkanı sunacaklarını vurguladı.

Erdoğan, ayrıca yurt dışında açtıkları mağazaların yönetici ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kazakistan'da da benzer bir program çalışması başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz