"Beden Dili ile Yanıt Veriyor"

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'n eşi Hero İbrahim Ahmed Talabani, eşinin sağlıkdurumu ile iligli bilgi verdi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bugün Bağdat'tan Almanya'ya götürülürken, ona eşlik eden eşi Hero İbrahim Ahmed Talabani, "Mam Celal' (Celal amca), beden dili ve işaretlerle sorularımıza yanıt veriyor. Doktorları birkaç gün içinde sağlık durumunun daha iyi olacağını söyledi" dedi.

Tedavi için doktorlarının isteği doğrultusunda bugün Bağdat'tan Almanya'ya götürülen Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin 40 yıllık hayat arkadaşı Hero İbrahim Ahmed Talabani, bir mesaj yayımlayarak eşinin son durumunu açıkladı. Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (IKYB) yakınlığı ile bilinen 'Xendan' adlı internit sitesinde yer alan mesajda, Talabani, eşini yalnız bırakmayacağını ve onunla Almanya'ya yeni yıla birlikte gireceklerini söyledi. Celal Talabani ile evlendiğinde yıllarca dağlarda birlikte gizli parti faaliyeti yürüttüklerini hatırlatan Hero İbrahim Ahmed Talabani, "Dağlarda mücadele verirken, yanında olmam nedeniyle Talabani bana hep kızıyordu. Biz o günden beri hiç ayrılmadık ve hep bareberiz. Şimdi onunla Almanya'ya gidiyorum. Bütün arkadaşları ve dostları onu yalnız bıraksa da ben onu asla yalnız bırakmam" dedi.

"TALABANİ, BEDEN VE İŞARET DİLİYLE SORULARA YANIT VERİYOR"

Hero İbrahim Ahmed Talabani, Celal Talabani'nin beden dili ve işaret diliyle sorularına yanıt verdiğini bildirirken şunları yazdı:

"Mam Celal, beden dili ve işaretlerle sorularımıza yanıt veriyor. Doktorları bir kaç gün içinde sağlık durumunun daha iyi olacağını söyledi. Bu da beni daha çok umutlandırıyor. Hep umutluyum. Alman doktor ve uzmanlar da bu tedavinin Mam Celal üzerinde olumlu etki yarattığını birkaç gün içerisinde sağlığında daha iyi geleşmeler yaşanacağını söyledi. Kendisine Bağdat'ta müdahale eden doktor ve sağlık çalışanlarına çok teşükkür ediyorum."

Talabani, son olarak eşi Celal Talabani için kendilerini arayan ve mesaj gönderen bütün dünya liderleri ve herkese teşekür ederek, Kürt liderin en büyük hayalinin halkının refah içerisinde yaşaması olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz