Facebook, Beyaz Saray adayı Trump'a destek vermeyecek

ABD'de Başkan Barack Obama'nın yerine geçmek için kampanya yürüten adayların yarışı tüm hızıyla devam ederken, sosyal medya devi Facebook'un seçim sürecine müdahil olup olmayacağı tartışmaları baş gösterdi.

Facebook, Beyaz Saray adayı Trump'a destek vermeyecek

Sabah gazetesinin haberine göre dünya genelinde 1 milyar kullanıcısı olan Facebook'un çalışanlarının, şirketin kurucu patronu Mark Zuckerberg'e yöneltmek istediği sorulardan biri basına sızdı.

Çalışanların, en çok sorulmasını istediği sorular listesinde "Facebook'un, Trump'ın başkanlığını engelleme konusunda ne gibi bir sorumluluğu vardır?" sorusu ilk beşte yer aldı. Uzmanlar, Facebook'un herhangi bir taraf tutmamak gibi bir yasal zorunluluğu olmadığını belirterek, "Facebook gibi bir sosyal medya ağı, Donald Trump'a karşı tavır alırsa, Trump'ın işi bir hayli zorlaşır" diyor.

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, isim vermeksizin Trump'a yüklenerek "Duvar örmekten, insanları yaftalamaktan bahseden sesler duyuyorum. Korku içindeki bu sesler, ifade özgürlüğüne, göçmenlere ve hatta internete bile karşı çıkıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler