Rusya'da yolcu uçağı düştü 71 kişi öldü

Rusya’nın Domodedovo Havalimanından kalkan ve içinde 65 yolcu ile altı mürettebatın bulunduğu Saratov Havayolları’na ait Antonov An-148 tipi yolcu uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Kurtulanın olmadığı bildirildi.

Rusya'da yolcu uçağı düştü 71 kişi öldü

Rusya’nın başkenti Moskova'dan kalkan ve içerisinde 71 kişinin bulunduğu yolcu uçağının, Moskova yakınlarındaki Ramenskoye bölgesinde düştüğü bildirildi. Enkaza ulaşan ekipler yolcular ve mürettebattan kurtulan olmadığını açıkladılar.

KALKIŞTAN HEMEN SONRA

Rusya Acil Durum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova'daki Domodedovo Havalimanından kalkan Saratov Havayollarına ait Antonov An-148 tipi yolcu uçağıyla kalkıştan 10 dakika sonra bağlantının kesildiği ifade edildi.

Açıklamada, içerisinde 65 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın bulunduğu uçağın, Moskova'nın güneydoğusundaki Ramenskoye bölgesine düştüğü, çok sayıda kurtarma ekibinin ve ambulansın bölgeye sevk edildiği belirtildi.

KURTULAN OLMADIĞI

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov'un bölgeye gittiği, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Moskova’dan kalkan uçağın, seferini, Rusya Kazakistan sınırıda yer alan, Orsk kentine gerçekleştirdiği duyuruldu. Enkaza ulaşan ekipler yolcular ve mürettebattan kurtulan olmadığını açıkladılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz