Siyonistler Filistinli balıkçı teknelerine ağır silahlarla ateş açtı

İşgalci siyonistlere ait hücumbotların bu sabah Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçı teknelerine ateş açtığı bildirildi.

Siyonistler Filistinli balıkçı teknelerine ağır silahlarla ateş açtı

Elde edilen bilgiye göre, işgalci siyonistler Gazze Şeridi'nin kuzey sahilleri açıklarında avlanan Filistinli balıkçılara ağır silahlarla ateş açtı ve ses bombası attı.

İşgalcilerin saldırısında Filistinli balıkçılardan ölen ya da yaralananın olmadığını ifade edilirken, Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçı teknelerinin avlanma mesafesi dışına çıkmamalarına rağmen siyonistlerin ateş açarak taciz etmeyi sürdürdüğü belirtildi.

İşgalciler, 2014 yazında Filistinli gruplar ve işgal rejimi arasında Mısır'ın arabuluculuğuyla imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ediyor.

Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçıları taciz eden işgalciler, ayrıca sınır ihlali yapıp Filistinlilere ait topraklara giriyor ve arazi tesviyesi yapıyor, sınıra yakın bölgelerdeki tarım arazilerine, söz konusu bölgelerde çalışan çiftçilere, işçilere ve kuş avcılarına da ateş açıyor.

İşgalcilerin yaptıkları ihlallerin; Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğuyla 2018 yılında sağlanan ateşkese de aykırı olduğu ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz