Trump Suriyeli Kürtlere ağır silah gönderiyor! İmzalandı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), tarafından yapılan açıklama da ABD Başkanı Donald Trump’ın, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye silah verilmesi talimatını imzaladığı söylendi. Sözcü Dana White yazılı olarak açıklama yaptı.

Trump Suriyeli Kürtlere ağır silah gönderiyor! İmzalandı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), tarafından yapılan açıklama da ABD Başkanı Donald Trump’ın, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye silah verilmesi talimatını imzaladığı söylendi. Sözcü Dana White yazılı olarak açıklama yaptı.

Pentagon Sözcüsü Dana White yaptığı yazılı açıklamada, “Dün Başkan (Trump), DEAŞ karşısında Rakka’da açık bir zafer kazanmak için, gerekli görüldüğünde Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) Kürt unsurlarını teçhizatlandırmak üzere Savunma Bakanlığını yetkilendirdi.” ifadelerini kullandı. White, PYD/PKK’nın başını çektiği SDG'nin “Rakka’yı yakın zamanda başarılı bir şekilde alabilecek tek güç” olduğunu iddia etti.

Türkiye’nin PYD/PKK konusundaki güvenlik kaygılarının farkında olduklarını kaydeden White, “Türk halkına ve hükümetine, ABD’nin, NATO müttefikimizin ek güvenlik risklerini engellemek ve NATO müttefikimizi korumak hususuna bağlılık konusunda güvence vermek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin, hâlâ SDG’nin Arap unsurlarına öncelik tanıdığını iddia eden White, Rakka ve kurtarılmış tüm bölgelerin yönetiminin yerel Suriyeli Araplara bırakılması gerektiğini de ifade etti.

'KÜÇÜK SİLAHLAR VERDİK' AÇIKLAMASI

Öte yandan üst düzey bir Pentagon yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Verilen silahlar küçük silahlar, mühimmat, makineli tüfekler, zırhlı ve zırhlı olmayan araçlar ve teknik ekipmanlar olacak." dedi.

ABD’nin PYD/PKK terör örgütüne "el altından" yaptığı yardımların resmiyet kazanmış olmasının, Ankara ile Washington arasındaki ipleri daha da gerebileceği belirtiliyor.

MATTIS'DEN DİKKAT ÇEKEN CEVAP

Öte yandan Danimarka'daki DEAŞ ile mücadele toplantısında bulunan ABD Savunma Bakanı James Mattis, Türkiye ile askeri ve diplomatik alanda çok yararlı görüşmeler yapıldığını belirttikten sonra, "Birbirine destek olan NATO müttefiki olmamıza rağmen, sorun ya da izlenecek yol konusunda aynı kesinlikteki yargılarla yürüyeceğimiz anlamına gelmiyor" dedi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleşen DEAŞ ile mücadele toplantısına katılan Mattis, konferansın ardından Danimarka Savunma Bakanı Claus Hjort Frederiksen ile basın toplantısı düzenledi.

Mattis basın toplantısında Türkiye ile ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti: “NATO müttefikimiz Türkler ile askeri ve diplomatik alanda çok yararlı görüşmelerimiz oldu. Birbirine destek olan NATO müttefiki olmamıza rağmen, sorun ya da izlenecek yol konusunda aynı kesinlikteki yargılarla yürüyeceğimiz anlamına gelmiyor."

'ÇOK ŞANSSIZ BİR GÖRÜŞ AYRILIĞI'

Basın toplantısının ardından AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Danimarka Savunma Bakanı Frederiksen de, Türkiye ile ABD arasındaki görüş farklılığına yönelik şu ifadeleri kullandı: “Biz çok şanssız bir görüş ayrılığı olduğunu düşünüyoruz bu konuda. Bizim için önemli olan sonuç. Bizim odaklandığımız nokta DEAŞ’ın yok edilmesi ve Rakka’yı kurtarmak. Asıl mesele bu. Önemli olan bu iş için var olan ve yapabilecek güçlerin operasyonda yer alması.” (hürriyet)

Kaynak: Diyarbakır Söz