Köy Çocukları İçin Oyuncak Toplama Kampanyası

Muş’taki 2071 Melikşah İlk ve Ortaokulu öğrencileri, ‘bir çocuğu da siz sevindirin’ ve ‘sana bir armağanım var’ sloganlıyla oyuncak toplama kampanyası başlattı.

 Köy Çocukları İçin Oyuncak Toplama Kampanyası

Muş'un 2071 Melikşah İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri Sude Naz Temürlenk’in başkanlığında Elif Havin Sarıdağ ve Muhammed Serdar Kızılkaya daha önce kullanılmış oyuncakları toplama kararı aldı. Özellikle köy okulu öğrencileri için başlatılan oyuncak toplama kampanyasına okulun diğer öğrencileri de destek veremeye başladı. Şimdiden öğrencilerinin çok sayıda kullanılmış oyuncak topladığını belirten sınıf öğretmeni Kaziban Erol, öğrencilerin paylaşma bilinci ile hareket ettiğini söyledi.

KÖY ÇOCUKLARI İÇİN KAMPANYA

Okulun girişinde bir pano hazırlayan öğrenciler, oyuncak kampanyasına destek verilmesi için şu notu paylaştılar, “Oyuncak toplama kampanyası başlatıyoruz. Kampanyanın amacı, her çocuğun oynadığı ve sevdiği oyuncaklardan birini kendi isteğiyle oyuncağı olmayan tanımadığı arkadaşlara bağışlamasıdır. Öğrencilere hem sosyal, hem sosyal yardımlaşma bilinci kazandırmak hem de oyuncak alma imkanından yoksun olan çocukları sevindirmek amacıyla bir çocuğu da siz sevindirin ve sana bir armağanım var sloganlarıyla yola çıktık. 2/C sınıfı öğrencilerimizden Sude Naz Temürlenk’in başkanlığında ve yardımcıları Elif Havin Sarıdağ ve Muhammed Serdar Kızılkaya ile birlikte bu kampanyaya başlanmıştır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ederiz. İmkansızlıklardan dolayı oyuncak alamayan çocuklara uzanan bir sevgi eli olmanızı istiyoruz. Oyuncaklar hediye paketi yapılarak, anasınıfına ve köylerdeki ana sınıfı öğrencilerine ulaştırılacaktır. Çocukların yaşı büyüdüğü için kullanılmayan, ancak iyi durumda ve temiz olan eski oyuncakları kampanyaya bağışlayabileceğiniz gibi yeni oyuncaklar alarak da bağış yapabilirsiniz. Oyuncak toplama kampanyası her türlü katkıya açıktır. Şimdiden oyuncaklarını paylaşan tüm çocuklara ve ailelere teşekkür ederiz” denildi.

“ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER DE DESTEK VERDİ”

Köy okulu öğrencileri için ‘Oyuncak Kardeşliği’ projesi başlatan Muş Alparslan Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Sevda Çetin, Velat Gündoğdu, Nural Tuğba Sazlıkoğlu, Nihat Eryer ve Veysel Delibaş da çalışmaya destek verdi. Minik öğrencilerle birlikte projeyi büyütüp daha fazla köylerdeki çocuklara ulaşmayı planladıklarını ifade eden Velat Gündoğdu, “Topluma Hizmet Uygulama dersi kapsamında hazırlamış olduğumuz ’Oyuncak kardeşliği’ projesiyle öğrencilere oyuncaklar topluyoruz. Merkez 2071 Melikşah İlköğretim Okulu ile birlikte çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Projemizin amacı, çocuklar arasında yardımlaşma ve paylaşmayı sağlamak ve merkezdeki okullarda eğitim gören öğrencilerden oyuncak toplayarak bunları köy okullarında bulunan çocuklara dağıtmak. Bu projeyle birlikte öğrencileri dağıtacağımız oyuncaklar bir nebze de olsa onları mutlu edecektir diye düşünüyoruz” dedi.

Herkesten destek beklediklerini kaydeden Gündoğdu, “Arkadaşlarımızla başlattığımız bu yardım kampanyasına herkes destek olabilir. İlla kullanılan oyuncak götüreceğiz diye bir kural yok. Dileyen herkes bizlere oyuncak ulaştırabilir ve bizlerde onların aldıkları oyuncakları köylerdeki küçük kardeşlerimize ulaştırmış oluruz. Bu da hem paylaşmayı hem de kaynaşmayı ön plana çıkaracaktır. Köy okullarında belki maddi yönde sıkıntı yaşayan öğrencilerimiz olabilir, babaları oyuncak alamayabilir ama biz ’Oyuncak kardeşliği’ projemizle onlara küçükte olsa bir katkıda bulunabiliriz. Bizim için küçük ama öğrenci kardeşlerimiz için büyük bir adım atılmış olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz