506 bin öğrenciden eğitime merhaba

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu "Bin 709 okulumuzda 506 bin öğrencimiz 25 bini aşkın öğretmenimizle ilk derse başladık. Öğrencilerimizi geleceğe güvenle ve mutlu şekilde inşallah iddialı hazırlayacağız"

506 bin öğrenciden eğitime merhaba

Diyarbakır'da 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler düzenlendi.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde Mevlana İlkokulu'nda düzenlenen törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

506 BİN ÖĞRENCİ OKULA BAŞLADI

Yeni eğitim- öğretim yılının başlamasının heyecanını yaşadıklarını ifade eden Güzeloğlu, "Bin 709 okulumuzda 506 bin öğrencimiz 25 bini aşkın öğretmenimizle ilk derse başladık. Bu eğitim yıllında, Diyarbakır'ın bütün okullarında, 17 ilçesinin her köşesinde her bir öğrencimizi merkeze alan bir gayret ve çaba içerisinde olacağız. Bizlere emanet edilen en değerli varlıklarımız olan öğrencilerimizi geleceğe güvenle ve mutlu şekilde inşallah iddialı hazırlayacağız." dedi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER

Güzeloğlu, bugün ellerinden tutularak okula getirilen çocukların ailelerinin olduğu kadar ülkenin de geleceği olduğuna işaret ederek, "Her birinin güçlü, mutlu birer birey olmaları, milli ve manevi değerleri bilen, yaşayan, ülkesine sahip çıkan ama dünyayı da tanıyan, dünya ile rekabet edebilen ve bu iddiamızı güçlendiren bireyler olmasını istiyoruz. Çocuklarınızın sizin için ne kadar değerliyse bizim için de o kadar değerli olduğunu bilmenizi istiyoruz." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da 2019-2020 eğitim-öğretim yılının öğrencilere hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Eğitim ve öğretimin önemine dikkati çeken Yılmaz, "Ülkemizin en önemli ve en merkezi olan, geleceğimizi yetiştireceğimiz, geleceğimizi hazırlayacağımız yavrularımız için en çok üzerinde durulması gereken konudur. Bakanlık olarak merkez teşkilatında eğitim öğretimde temelde, sınıfta öğrencilerimizle olacak öğretmenlerimizi de merkeze aldık." şeklinde konuştu.

ÜLKENİN TEMEL HEDEFLERİ VAR

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise, Türkiye'nin nüfus olarak en genç şehirlerinin başında gelen Diyarbakır'ın eğitimde Türkiye'nin 2023 hedeflerine uygun duruma gelmesi için eğitime kararlı bir şekilde destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Beyoğlu, "Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için Bağlar Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ederek eğitim faaliyetlerine her türlü desteği vereceğiz. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başta Diyarbakır ve Bağlar olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Öğrencileri tebrik eden Vali Güzeloğlu ve Yılmaz, çeşitli hediyeler verdikleri çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Güzeloğlu ve beraberindekiler daha sonra Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geçerek, burada öğrencilerle bir araya geldi.

Törene, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, İl Emniyet Müdürün Tacettin Aslan katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz