Eğitime destek!

Eğitime destek!

Eğitime destek!

DİYARBAKIR-Sur İlçesi Bağıvar beldesinde yapılacak olan 8 derslikli bir ilköğretim okulu, Bağıvar Fen Lisesi'nin onarımı, aynı lisenin spor salonunun yapımı ve bazı okulların onarımına ilişkin protokolün imzalanmasına Vali Mustafa Toprak, Hayırsever İşadamı Namık Kemal Avşar'ın yanı sıra Sur İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç atıldı.

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Bağıvar beldesi için eğitim yatırımı protokolü imzalandı. Eğitime destek vermek maksadıyla iki protokol halinde hazırlanan ve birinci protokolde işadamı Namık Kemal Avşar tarafından Bağıvar beldesinde 8 derslikli bir İlköğretim Okulunun tüm yapım maliyetlerinin karşılanacağı imza altına alındı.

PROTOKOL İMZALANDI

İmzalanan diğer protokol ise Bağıvar Lisesi'nin tüm bölümlerinin onarımı, okul bahçesinin düzenlenmesi ve spor salonunun yapım maliyetlerinin hayırsever işadamı Namık Kemal Avşar tarafından karşılanması, İlköğretim Okulu ihata duvarı ve diğer onarımların, tahsis edilecek yurdun süreç içinde bakım, onarım ve tefrişat giderlerinin karşılanması ve yine İşadamı Namık Kemal Avşar tarafından belirlenen 150 başarılı öğrencinin Vali Aydın Aslan Fen Lisesi pansiyon haklarından faydalanarak barındırılmasını kapsıyor. İmzalanan protokollerin ardından bir açıklama yapan hayırsever iş adamı Namık Kemal Avşar, eğitime verecekleri katkılardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Ömrümüz yettiği sürece eğitime katkı sağlamaya devam edeceğiz. İnşallah eğitim konusunda ilerde çok daha büyük katkılar sağlayarak ilimizi hak ettiği noktalara taşıyacağız" dedi.

VALİ'DEN BÜYÜK ÖVGÜ

Vali Toprak, "En büyük yatırım çocuklarımıza ve gençlerimize yaptığımız yatırımlardır. Sizin gibi hayırsever iş adamlarımız sayesinde çocuklarımız daha gelişmiş ve daha güzel ortamlarda eğitimlerine devam edecekler. Devletimiz tüm imkanlarıyla eğitime büyük hizmetler katmakta, bu hizmetlerin yanında duyarlı vatandaşlarımızın da destekleriyle geleceğimiz olan çocuklarımız çok iyi imkanlarla daha iyi şartlarda yetişecekler. Bu güzel şartlarda yetişen çocuklarımız ileride Devletine, milletine ve ailesine hizmet eden hayırlı evlatlar olacaklardır. En büyük yatırım çocuklarımıza ve gençlerimize yaptığımız yatırımlardır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Mustafa Toprak, hayırsever İşadamı Namık Kemal Avşar ve İl Milli Eğitim Müdülüğü rasında protokol imzalandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz