Filmden etkilendi Kick bokscu oldu

Sur ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Muhammed Emin Battal.. Battal izlediği bir aksiyon filminden etkilenerek, 3 yıl önce annesinin izniyle kick boks kursuna kayıt yaptırdı. Şimdi dünya şampiyonu olmak istiyor.

Filmden etkilendi Kick bokscu oldu

Yurdun dört bir yanında çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanı sararken, kimi spordaki, kimi sanattaki başarılarıyla dünyada adından söz ettiren çocuklar, Türkiye'nin geleceği için umut veriyor.

Kemandan gitara, yüzmeden boksa kadar çok sayıda alandaki başarılarıyla çeşitli platformlarda Türk bayrağını dalgalandıran çocuklar, kendilerine adanan 23 Nisan'ı kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

FİLİM İZLERKEN ETKİLENDİ

O çocuklardan biri de Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Muhammed Emin Battal.. Battal izlediği bir aksiyon filminden etkilenerek, 3 yıl önce annesinin izniyle kick boks kursuna kayıt yaptırdı.

Eğitimini sürdürürken hayranı olduğu ABD'li efsane boksör Muhammed Ali ve ABD'li eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson'ın maçlarının görüntülerini izleyen Battal, kimi zaman spor salonunda kimi zaman da evde yaptığı antrenmanlarla kendini geliştirdi.

Battal, ilk başarısını 2016'da Çorum'da düzenlenen Okullar Kick Boks Türkiye Birinciliği için Diyarbakır'da gerçekleştirilen elemelerde küçüklerde il birincisi seçilmesiyle elde etti.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN

Çorum'da düzenlenen şampiyonada Türkiye 3'üncüsü olan Battal, 2017'de Antalya'da düzenlenen 2. Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda birincilik elde etti. Son olarak bu yıl Antalya'da düzenlenen Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda şampiyon olan Battal, bugüne kadar iki altın, bir bronz madalya sahibi oldu.

Elazığ'da miniklerde 3-11 Temmuz'da düzenlenecek Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na katılmak için hazırlıklarını sürdüren Battal'ın hedefi dünya şampiyonu olmak.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK

Battal, aksiyon filmlerinden etkilenerek başladığı bu branşta 3 yılda büyük başarı gösterdiğini belirterek, "En çok beğendiğim Muhammed Ali, ikinci sırada ise Mike Tyson... Muhammed Ali'nin elde ettiği başarıyı yakalamak istiyorum, çok sevdiğim bir sporcu. Allah nasip ederse onun gibi bir sporcu olacağım. Gidebildiğim kadar gideceğim. Bunun için çok çalışıyorum." dedi.

Kendi kategorisinde birinci olduğunu dile getiren Battal, "İleride büyükler ve gençlerde dünya şampiyonu olup ay yıldızlı bayrağımı en iyi şekilde dalgalandırmak istiyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz