Genç mücitlerden büyük hünerler!

Gençleri bilimsel çalışmalara teşvik için her yıl geleneksel olarak düzenlenen TÜBİTAK 4006 projesine bu yıl Diyarbakır’daki 25 proje arasından katılan Şehit Başkomiser Fatih Özdil İmam Hatip Ortaokulunda bilim fuarı düzenlendi.

Genç mücitlerden büyük hünerler!

TÜBİTAK 4006 projesine bu yıl Diyarbakır’daki 25 proje arasından katılan Şehit Başkomiser Fatih Özdil İmam Hatip Ortaokulunda bilim fuarı düzenlendi.

Bilimin ve Bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen TÜBİTAK 4006 projesine Diyarbakır’dan 25 proje kabul edildi. 25 proje arasından Şehit Başkomiser Fatih Özdil İmam Hatip Ortaokulu da kendini bu alanda temsil ederken, bu kapsamda okul yönetimi tarafından bilim fuarı açıldı.

BİLİM FUARINDA GENÇ MÜCİTLER

Okul bahçesinde edebiyat, matematik, fen ve İngilizce gibi dallarda çeşitli bilimsel ürünlerin sergilendiği fuarın açılışını Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Atlı yaptı. Beraberinde şube müdürleriyle birlikte fuarın açılışını yapan Atlı, daha sonra fuarda sergilenen stantları gezerek, öğrencilerden bilgi aldı.

ÇOCUKLARIN KALBİNE DOKUNMAK

Fuara ilişkin bilgi veren Şehit Başkomiser Fatih Özdil İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Birsen Kocadayı Layık, okullarının Diyarbakır’daki 25 okul arasında yer aldığını belirterek, “TÜBİTAK 4006 projemiz 2018-2019 eğitim öğretim yılında kabl edildi. Diyarbakır’dan kabul edilen 25 projeden biri bizim projemiz oldu. Öğrencilerimiz adına çok heyecanlıyız. Bölgemizde bizim çocuklarımızın böyle bir çalışmada yer alması bizim için çok önemli. Çocuklarımızın kalbine dokunabildiysek hepimiz bundan çok ama çok mutluyuz” dedi.

ŞEHRİM VE BEN İSİMLİ PROJE

Geliştirdiği “Şehrim ve Ben” isimli projeyle Diyarbakır’ın tanıtımına katkı sunmayı hedeflediğini ifade eden Şehit Başkomiser Fatih Özdil İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Jiyan Gün de, projeyi anket yaptıktan sonra geliştirdiğini ve fuara katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz