Kaldırımı olmayan yol!

Batman’da Demokrasi Bulvarı'ndaki yol genişletme çalışmasından sonra kaldırımların düzenlenmemesinden kaynaklı yayalar zor anlar yaşıyor.

Kaldırımı olmayan yol!

Batman'da Demokrasi Bulvarı'ndaki araç trafiğinin, Turgut Özal Bulvarı yönünde sıkışması nedeniyle 31 Mart seçimleri öncesinde yol genişletme çalışması başlatıldı. Karayollarına ait olan yolun genişletme çalışmasını Batman Belediyesi üstlenirken, yol genişletme çalışması Mayıs ayında sona erdi. Bulvarın kaldırımlarının bugüne kadar yapılmaması ise özellikle okulların dağılması sırasında oluşan yoğun trafik nedeniyle öğrenciler zor anlar yaşıyor.

HESABINI KİM VERECEK?

Ölüm tehlikesi yaşadıklarını ifade eden lise öğrencisi Nurulllah Öncer, "Geçen gün araçların geçişinin yasak olduğu güvenli çizgide olmama rağmen neredeyse bir araç bana çarpacaktı. Araçlar arkamızdan da geldiği için onları göremiyoruz. Burada başımıza bir şey gelse hesabını kim verecek?" diye sordu.

KALDIRIM VE ÜST GEÇİT

Kaldırım yapılmasının şart olduğunu dile getiren öğrencilerden Mehmet Emin Doğantekin ise, "Batman Barosu'nun arkasında en az 5 okul var. Okuldaki en az bin öğrenci, bu yolu kullanıyor. Okul çıkış saatinde burası kalabalık oluyor. Her okul çıkışında ölüm tehlikesi yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaldırımın yanı sıra trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçişi kolaylaştıracak bir yaya geçidine de ihtiyaç olduğunu ifade eden Gülbahar Sönmezsoy da, "Buraya kaldırım şart" dedi.

'KISA SÜREDE YAPILACAK'

Konuya ilişkin görüştüğümüz Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürü Alamettin Kilvan, yol genişletme çalışmasında karayollarının asfalt desteğiyle yolu yaptıklarını söyledi. Mayıs ayında bitirilen yolun kaldırım yapım işinin karayollarının sorumluluğunda olduğunu ifade eden Kilvan, karayollarına yazı yazacaklarını ve kaldırımın yapılmasını talep edeceklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz