Kitap kafe

Eğitime, Bilgiye ve Bilime Dost Kayapınar Belediyesi Tarafından Yapılan “Kitap Kafe” Vatandaşların Hizmetine Girdi.

Kitap kafe

Kayapınar Belediyesi tarafından yapılan ve içerisinde yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları, spor alanları, gölet, midilli atı alanı, müzikli su oyunları, buz pisti ve kafenin de yer aldığı 100 bin metrekare alana sahip "Park 75"te “Kitap Kafe” 3500 seçkin eser ile vatandaşların hizmete açıldı.

Park 75 içerisinde yapımı Kayapınar Belediyesi tarafından tamamlanan Kitap Kafede, ücretsiz ikramlar yapılarak kitap okuma alışkınlığının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

KİTAP KAFE AÇILDI

Sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam eden Kayapınar Belediyesi sağlıklı bir geleceğe sahip olabilmek için Kitap Kafe projesi ile her yaştaki çocuk ve yetişkinlere ulaşmaya çalışıyor. İnternet erişimi olan, sosyal aktivitelerin gerçekleştirilebileceği, nezih bir mekân olarak tasarlanan Kitap Kafe'den herkes yararlanabiliyor.

KOÇ KİTAPSEVERLERLE

Kitap Kafeyi ziyaret ederek, kitapseverlerle bir araya gelen Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç; “Eğitime yönelik yatırımlarımız ile çocuklarımızı ve yetişkinlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Kitap okumak, okumayı seven insanlar için vazgeçilmez bir tutkudur. İçimizdeki öğrenme, merak ettiğimiz soruların cevabını arama ve kişisel gelişim ihtiyacını karşılama hissinin tatmin olacağı en temel şey kitaptır. Bu kitapların en tat alınarak okunacağı mekanlar da kitap kafelerdir. Bu vesileyle kısa süre önce ilçemizde faaliyete giren Kitap Kafeyi ziyaret ederek, hem buranın açılmasına vesile olan arkadaşlarımızı tebrik etmek, hem de kitapsever arkadaşlarımız ve kardeşlerimizle bir araya gelmek istedim" dedi. Koç, Kayapınarlı vatandaşların eğitimine katkı sağlamak için bu tür çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz