Kur'an'ı nefes keserek okudular

Kayapınar ilçesinde bulunan Ferdi Yiğit Anadolu imam hatip lisesinde düzenlenen ‘ Genç Sada Kuranı Kerimi Güzel Okuma’ yarışması yapıldı.

Kur'an'ı nefes keserek okudular

Mehmet CAN TUNÇ

DİYARBAKIR-Diyarbakır Ferdi Yiğit Anadolu imam hatip lisesinde liseler arası ‘ Genç Sada Kuranı Kerimi Güzel Okuma’ yarışması düzenlendi.

Yarışma jürisi olarak Bağlar ilçe Müftüsü Hasan Yardak, Din öğretim görevlisi Fatih Çakmaktaş, Kasım Uyan ve Meslek dersi öğretmenleri Mühittin Ayık ve Abdulsamet Yılmaz görev aldı.

KURA ÇEKİLİYLE BAŞLADI

Yarışma okulların sırasıyla kura çekmesiyle başladı. Yarışma öncesi bilgilendirme yapan Bağlar ilçe müftüsü olan Hasan Yardak, şunları söyledi. Yardak, “katılan tüm öğrenciler gözümüzde birincidirler ama yarışma olduğu için mecburen birinci seçmemiz lazım katılan tüm öğrencilerimize gönülden başarılar dilerim” dedi.

EKİNCİ'NİN KURAN TİLAVETİ

Yarışma ilk olarak Dicle üniversitesi imamı Mühittin Ekinci’nin kuranı kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşması yapan Ferdi Yiğit Anadolu imam hatip lisesi Müdürü Ömer Yıldırım, şunlara değindi. Yıldırım, “ Genç sada kuranı kerim güzel okuma Diyarbakır il finaline hoş geldiniz. Son zamanlarda Diyarbakır ve bölgemizde yaşanan çatışmalı ortamda gençlerimiz olumsuz etkilendi. Bu can sıkıcı olayların temeline bakıldığında maneviyattan yoksun, hedefi ve ideali olmayan gençlerin istismar edildiği, suça itildiği görülmektedir. Öğrenen, okuyan, gezen bir genç kolay kolay suça itilemez. Diyarbakır’da yaşanan olaylarda hiçbir imam hatip öğrencimiz katılmamıştır, buradan onları teşekkür ederim ve yarışmaya katılan öğrencilere başarılar dilerim” dedi.

YEDİNCİSİ DÜZENLENEN YARIŞMA

Diyarbakır il Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Güler’de şunları ifade etti. Güler şöyle dedi; “bu yıl yedincisini düzenlemiş olduğumuz kuranı kerim i güzel okuma yarışmasını 7 yıldır milli eğitim müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Bunun yanı sıra ezan, hafızlık, şiir, hutbe olarak yarışmalar düzenliyoruz. Yapmış olduğumuz yarışmalarda ilk olarak bölge birincileri sonra il birincilerimizi bu tip yarışmalarla belirliyoruz. Diyarbakır il müftülüğüyle birlikte yapmış olduğumuz çalışmalardan bir tanesi HZ. Peygamberin hayatını okuttuk. Yaklaşık 90 bin tane kitap liselerimize dağıttık. 6 Nisan Çarşamba günü saat 10’da Diyarbakır genelinde sınavını yapacağız. Sınav sonucu 40 öğrencimizi umre’ye göndereceğiz, 10 öğrencimize ise tam ve yarı altın olmak üzere ödüllendireceğiz.”

YARIŞMADA DERECE ALANLAR

Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı yarışmada, Hani Anadolu İmam hatip lisesinden Bünyamin Yılmaz birinci oldu. Yılmaz'ın ödülünü Diyarbakır Milli Eğitim şube Müdürü Necdet Güler verdi. Yarışmada ikinci olan  Yenişehir Fikret Anadolu imam hatip lisesinden Ufuk Özinç ödülünü ise Din Öğrenim görevlisi olan Fatih Çakmaktaş’tan aldı. Yarışmada üçüncü olan  Yenişehir Kız imam hatip lisesinden Abdullah Tanrıkulu ödülünü Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak’tan Aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz