Meslek lisesi öğrencilerinden evde sağlık hizmeti

Silvan ilçesindeki Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde sağlık hizmeti veriyor.

Meslek lisesi öğrencilerinden evde sağlık hizmeti

Okul müdürlüğünce hazırlanan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında öğrenciler, ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine giderek sağlık hizmeti sunuyor.

Okul müdürü Salih Çaçan, yaptığı açıklamada, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları ile iletişime geçilerek tespit edilen ailelere 12 kişilik öğretmen ve 27 kişilik öğrenci ekibiyle ziyaretlerde bulunup evde sağlık hizmeti verdiklerini belirtti.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Bu kapsamda aile planlaması, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, şeker ve tansiyon ölçümleri, nabız ve oksijen düzeyi ölçümü yapıldığını anlatan Çaçan, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar tespit etmiş olduğumuz 50 kişiye sağlık hizmeti vererek bu kapsamda vatandaşlara bin 200 adet eğitici broşür dağıtımını gerçekleştirdik. Bu hizmeti yürütürken öğrencilerimize kazandırdıklarımız sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel değerleri geliştirmelerine yardımcı olup ihtiyaç sahibi olanlara yardım edip öğrencilerde sevgi, saygı, merhamet duygularını aşılamak."

Kaynak: Diyarbakır Söz