Muş'ta 26 kız yeniden eğitime kazandırıldı

MUŞ'un merkez Taşoluk Köyü'ndeki İmam Hatip Ortaokulu yönetici ve öğretmenleri, eğitimine ara veren kız öğrencileri tekrar okulla buluşturmak için örnek çalışma yaptı. Okul yönetimi, ailelerle görüşerek 26 kız öğrencinin eğitimlerine devam etmesini sağladı. .

Muş'ta 26 kız yeniden eğitime kazandırıldı

Merkez Taşoluk Köyü İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhterem Özden ve öğretmenler Çiçekli, Alican, Muratgören, Boyuncuk, Sürügüden köylerine giderek çeşitli nedenlerden dolayı okula devam etmeyen öğrencilerin aileleriyle bire bir görüştü. Yapılan görüşmelerde aileleri ikna etmeyi başaran öğretmenler, çocukların tekrar eğitimlerine devam etmesini sağladı. Tespit ettikleri 12 kız öğrenciyi daha okula kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen öğretmenler, 26 öğrenci için 2 ayrı sınıf açtı. Hızlandırılmış kurslarla öğrencilerin eksiklerinin tamamlanmasına çalışan öğretmenler, daha fazla çocuğu okula kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Rehber öğretmenler öncülüğünde oluşturulan ekiple köyleri gezerek kız çocuklarının okula yeniden başlamaları için çaba harcadıklarını anlatan Okul Müdürü Muhterem Özden ise "Ailelerini ikna ettikten sonra onların da isteğiyle kızlar için 2 ayrı sınıf açtık. Daha fazla çocuğu okula kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Tespit ettiğimiz 12 öğrenci daha var. Şimdi onların aileleri ile görüşeceğiz. Okula gitmeyen tek öğrenciyi açıkta bırakmayacağız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu'na giderek hem öğretmenleri tebrik etti hem de öğrencilerle sohbet etti. Ailelerin isteği üzerine okula gelmediklerini söyleyen öğrenciler, yeniden okullu olmalarını sağlayan müdür ve öğretmenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin okula kazandırılması için verdikleri mücadeleden dolayı okul müdürü ve öğretmenlerle gurur duyduğunu vurgulayan Arslan, "Öğrencilerin okula gelmemesine duyarsız kalmamanız mesleğinizi, öğrencilerinizi ve gelecek nesilleri ne kadar düşündüğünüzü gösteriyor. Sizlerle gurur duyuyorum. Öğrencilerimizden eksiklerini gidermelerini ve eğitimde başarılı olmalarını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz