Şikayet gelirse affetmeyiz

Diyarbakır ve ilçelerindeki öğrenci velilerinin yoğun şikayetleri arasında yer alan raporlu öğretmenler ve fahiş oranda para toplayan okul aile birlikleri ile ilgili olarak Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan açıklama yaptı. Aslan, “Her kim görevini suiistimal ederse hesabını vermek zorunda. Şikayet gelirse affetmeyiz.” dedi.

Şikayet gelirse affetmeyiz

DİYARBAKIR-Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’a şikayetlerin intikal ettirilmesinin ardından teftiş kurulunun gerekeni yapması için talimat verdi. Aslan, Diyarbakır’ın birçok okulunda kalbi duygularla ilköğretim öğrencilerini önce eğiterek iyi bir ahlak sahibi yapmak, ardından da öğreterek hayata öğrencileri hazırlamanın öncelikli hedeflerinin olduğunu anlattı. Aslan, şunları kaydetti: “Öğretmenlerin rapor alması olayını biliyoruz. Bunu camiamız için genellememiz mümkün değil. Biz kurum olarak bize gelen herhangi bir şey olduğunda bu konu ile ilgili teftiş kurulumuzu görevlendiriyoruz. Şahsen bizzat kendimde zaman, zaman bu konular ile ilgileniyorum. Biz bu tür konulara hemen müdahale etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın şikayetleri bizler için önemlidir. Bilgi gelmesi halinde anında soruşturma başlatırız.”

ŞİKAYETLERİ AFFETMEYİZ

Eğitmenliğin öncelikli olarak bir vicdan meselesi olduğunun altını çizen Aslan, şöyle konuştu: “Ben rapor alan öğretmenleri vicdanlarına bırakıyorum. Öğretmen gerçekten hasta ise gelmiyor ise 'amenna' ama hasta olmadan herhangi bir rahatsızlığı olmadan rapor alıyorsa bu hiçte etik değil, etik olmamalı zaten. Çünkü orada onlarca, yüzlerce öğrencimiz kendisinden eğitim beklerken bir öğretmenin keyfi olarak rapor alma ihtimalini bir Milli Eğitim Müdürü olarak kabul etmek istemiyorum. Öylesi bir durum söz konusu ise yazılı dilekçe ile yapılan başvuruları asla sümenaltı yapmayız.”

VATANDAŞLARDAN BEKLENTİLER

Vatandaş şikayetlerinde önemli bir yer tutan bazı okul aile birliklerinin fahiş oranda aldıkları yardımlara ilişkin olarak da konuşan Aslan, şu ifadeleri kullandı: “Okul aile birlikleri bizler için çok büyük önem arz ediyor. Okullarımızın eğitimi, öğretimi konusunda velilerin gönüllü olarak katkısı rica edilebilir. Örneğin, okul müdürü bizzat okulun ihtiyaçlarını gereken nezaket ölçülerinde belirtmelidir. Eğer vatandaş gönüllü olarak ben okulunuza yardımda bulunmak istiyorum, şu yardımı yapmak istiyorum derse amenna. Öyle ailelerimiz de vardır ki ihtiyacı vardır, evine ekmek götürmeye parası yoktur, bu vatandaşa da okula katkı sunacaksın demek, dayatmak olmaz. Eğitimi ücretsiz vermek Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizlerin görevidir. Eğitim ücretsizdir.”

BASINDAKİ HABERLER İHBARDIR

Basın yayın kuruluşlarında çıkan haberleri de ihbar olarak kabul ettiklerini ve vakit kaybetmeden çalışma başlattıklarını da sözlerine ekleyen Aslan, “Geçtiğimiz günlerde bir gazetemizde çıkan haberi ihbar kabul ederek soruşturma başlattık. Biz en baştan şunu söylüyoruz, Berat-ı zimmet asıldır. Her iddianın karşılığının olup olmadığını hakkaniyet içersinde araştırmak bizim vazifemizdir. Duyumlar ile hareket ederek insanları töhmet altında bırakmak ta doğru değil. Bize ihbar geldiği taktirde hiçbir istismara ve suistimale prim verdirmem asla. Okullarımın bu şekilde anılmasından da müthiş şekilde rahatsız olurum.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler