Uzaktan eğitim merkezi kuruldu

Türkiye genelinde kurulan 110 uzaktan eğitim merkezinden biri de Batman’da kuruldu

Uzaktan eğitim merkezi kuruldu

Batman Yeni Mahalle İlköğretim Okulu’nda kurulan Uzaktan Eğitim Merkezi sınıfında 'Fatih Projesi' kapsamında diğer okullarda oluşturulan Bilişim Teknolojileri (BT) destekli sınıfların ortamı sağlanacak. Kurulan Uzaktan Eğitim Merkezi'nde hem uzaktan hem de yerinde eğitimin yapılabilmesi için birtakım ilave sistemler kuruldu.

Yurt genelinde kurulan 110 uzaktan eğitim merkezi Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği ana merkezden yönetilecek. Ana merkezdeki eğitmen yurt genelindeki 110 Uzaktan Eğitim Merkezlerinde kursiyer öğretmenlere hizmet içi eğitim kursu/semineri verebilecek. Ana merkezde bulunan içerik ve görsel materyallerin tamamı basılarak 110 Uzaktan Eğitim Merkezi'ne dağıtılabilecek. Ana merkezden verilecek dersler için video konferans kullanılacak. Eğitim gören öğretmenler için bu dersler kaydedilecek. Öğretmenler uygun oldukları herhangi bir zaman diliminde bu dersleri Uzaktan Eğitim Merkezine gelerek alabilecek. Böylelikle, dersi anlatıldığı zaman izleme zorunluluğu olmayacak.

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ

Uzaktan Eğitim Merkezi'ni gezen ve merkez hakkında bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, "İlimizde kurulan Uzaktan Eğitim Merkezi sayesinde dersi şimdiye kadar tebeşir, cetvel, kalem gibi materyallerle anlatan öğretmenlerimiz, burada alacakları kurs ve seminerler ile akıllı tahtaları ve elektronik sistemleri en verimli şekilde nasıl kullanabilecek. Öğrenmenin yanı sıra, öğrencilere de tabletlerden nasıl yararlanacaklarını öğretecek." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz